Hamilton a dominat antrenamentele din Statele Unite. Vettel și Verstappen, principalii rivali

Publicat vineri, 20.10.2017 23:31 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite, în timp ce Sebastian Vettel și Max Verstappen s-au evidențiat ca principalii săi rivali.

Lewis Hamilton are șanse să devină campion la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite, iar britanicul și-a luat deja rolul în serios și a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente de vineri.

Prima sesiune a început pe un circuit parțial umed ca urmare a ploilor de dimineață, însă ulterior piloții au renunțat la pneurile intermediare în favoarea celor slick.

Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:36.335, iar pilotul echipei Mercedes a fost urmat la peste o jumătate de secundă de Sebastian Vettel, însă coechipierul său Kimi Raikkonen a fost doar al șaptelea.

Următoarele poziții au fost ocupate de Valtteri Bottas și Max Verstappen, în timp ce locul 5 i-a revenit lui Stoffel Vandoorne. În schimb, cooechipierul său Fernando Alonso nu a parcurs niciun tur cronometrat ca urmare a unei scurgeri hidraulice. 

Hamilton a fost cel mai rapid și în a doua sesiune, în care a fost cronometrat cu 1:34.368, însă de data aceasta a fost rândul lui Verstappen să ocupe locul doi, la 4 zecimi de secundă în urmă. Vettel a terminat pe locul 3 la o jumătate de secundă de lider și a fost urmat de Bottas și Daniel Ricciardo, în timp ce Raikkonen a ocupat locul 6 în fața lui Alonso.

Calificările pentru Marele Premiu al Statelor Unite vor avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică de la ora 00:00.

Statele Unite - Rezultate Antrenamente 1:

Statele Unite - Rezultate Antrenamente 2: 

  • kimi, sâmbătă, 21.10.2017 01:02

    vetelu a avut 11 ture se pare, nu 9. isi avarie iar masina.. si iar puneti 2 ore diferite de difuzare..

  • dubfire, sâmbătă, 21.10.2017 03:39

    Se pare ca ii vor schimba sasiul lui Vettel in noaptea asta, dupa problemele ce le-a avut.