Guvernul schimba denumirea taxei auto

Publicat joi, 13.12.2007 11:10 de Robert Gherghe

"Taxa pentru poluarea de la autoturisme" va fi noua denumire a taxei auto de la 1 ianuarie 2008.

Guvernul va schimba, incepand cu anul viitor, denumirea taxei auto, din "taxa speciala de prima inmatriculare" in "taxa pentru poluarea de la autoturisme", pe motiv ca aceasta a fost primita cu reticenta de opinia publica, dar si pentru a marca foarte clar scopul pentru care a fost introdusa.

"Motivul pentru care s-a propus schimbarea denumirii taxei speciale de prima inmatriculare este acela ca cetatenii au primit-o cu reticenta, probabil neintelegand ca este o taxa menita sa aduca bani pentru programe de protectie a mediului, si nu una pentru un serviciu al statului, si anume inmatricularea de masini ", anunta Mediafax citand surse guvernamentale.

Intentia de a schimba denumirea taxei a fost anuntata miercuri seara, in discutia de la Guvern a premierului Tariceanu si a ministrilor Mediului si Finantelor cu reprezentanti ai organizatiilor nonguvernamentale de protectie a mediului, pe tema taxei auto.

  • alecstm, joi, 13.12.2007 12:24
    taxa de mediu

    sa-mi spuna si mie dl. ministru ala destept, din taxele astea de prima inmatriculare, mai nou taxa de mediu, cati copaci s-au plantat? Cred ca este o cifra record in europa, ea fiind 0. Deci, unde se duc banii ?

  • Geo, joi, 13.12.2007 12:50
    ....sila

    ...dap...alta Marie cu aceeasi palarie...va mai uimeste ceva:))?

  • dan, joi, 13.12.2007 12:51
    texxa

    daca e vorba de taxa de mediu atunci se va plati in functie de gradul de poluare al masini si de vechime .Deci sub aceleasi preturi ,deci nici o speranta de a lua masini second din UE mai ieftine .......

  • flo 1954, joi, 13.12.2007 14:23
    nerusinare

    pentru noi conteaza cat e taxa mai degraba decat cum o cheama . in plus e interesant de stiut care e destinatia banilor . daca nu cumva sunt folositi pentru acoperirea marilor gauri de la asigurari sociale . un guvern nerusinat care ne-a amagit cu taxa unica si acum inventeaza biruri noi . pe cand impozitul pe respiratie , transpiratie (aici ar face oarece bani!!) , si altele asemenea ?? d. tariceanu isi protejeaza afacerea personala cu o nesfarsita nerusinare . daca e taxa pe poluare ar trebui inclusa in impozitul anual si sa fie platita de TOTI proprietarii de autoturisme in functie de un singur criteriu (nivel euro - non euro , 1, 2, 3, 4, 5) iar redistribuirea sa fie facuta catre cei ce schimba vechiturile de asemenea proportional (mai mult pentru non euro si mai putin euro 1 , 2) . pentru a evita aducerea de 'rable' era bun criteriul de vechime (regula cu max. 8 ani) simplu de inteles si aplicat .

  • carbon, joi, 13.12.2007 15:08
    tx auto

    actualul guvern impinge nesimtirea dincolo de orice limita ,toate actiunile lor de pana acum au fost facute impotriva cetatenilor si a vointei lor.Masurile bune in folosul populatiei(nu imi amintesc) daca au fost s-au facut la presiunile politice ale psd.Sunt convins ca aceasta taxa va disparea odata cu guvernul.Adica probabil la 1 ian 2009 pana atunci sa auzim numai de bine si sa ne cumparam masini sh din tara.

  • TARICEANU, joi, 13.12.2007 16:43
    FRAERILOR

    UITATI DE TAXA DE PRIMA INMATRICULAR ACUM E ALTCEVA-TAXA DE MEDIU-DAR TOT TRE SO PLATITI,SI FIRMELE UNDE SUNT EU ACTIONAR TOT ASA VOR VINDE MASINILE CA PINA ACUM,,,,MIE BANI TOT IMI VIN,,,,,,HAHAHHA

  • Corbul, joi, 13.12.2007 20:56
    bani stransi dupa TPI / TM

    O intrebare pt d-ul Tariceanu , toti copacii care s-au defrisat, din ce motive s-au tatiat asa de multi ? de ce au distrus mediu , doar voi ati avut puterea decizia, PARLAMENTUL ..cu legile voastre ... si acum ce faceti... ne scoateti bani din buzunare sa plantati cea ce a-ti tait ? Esti chiar nesimtit, un ingamfat, rasfatatul lu mama .. al doile bombonel esti .. .. pe matusa ta cum o cheama ? Taxina ?