Grupul VW neagă planurile pentru vânzarea Lamborghini: “Speculațiile sunt nefondate”

Publicat luni, 14.10.2019 10:50 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen a transmis că nu are planuri pentru vânzarea Lamborghini, după apariția unor informații neoficiale în acest sens, spunând că “speculațiile sunt nefondate”.

Bloomberg a scris că Volkswagen ia în calcul vânzarea sau listarea la bursă a brandului Lamborghini, astfel încât grupul german să se concentreze doar pe anumite branduri, precum VW, Porsche și Audi.

Reacția grupului VW a venit prompt, iar nemții neagă acele informații. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că “specula țiile sunt nefondate”.

CEO-ul Herbert Diess a anunțat în acest an că VW vrea să își revizuiască portofoliul de branduri, inclusiv Ducati și Bentley, și să renunțe la unele activități “non-core”. De curând, Diess a subliniat că VW lucrează la “deblocarea” unor resurse pentru dezvoltarea și producția de masă a mașinilor electrice.

La ora actuală, conducerea companiei estimează că valoarea de piață a grupului VW se ridică la circa 80 de miliarde de euro, dorind ca această valoare să ajungă la 200 de miliarde euro.

Via Automotive News