GM: producție oprită la două fabrici importante din cauza uraganului Helene

Publicat duminică, 06.10.2024 10:53 de Silvian Irimia

Uraganul Helene a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii. Din cauza uraganului, General Motors a oprit momentan producția de mașini la două fabrici.

General Motors a oprit temporar producția de mașini la două fabrici din Statele Unite, care asamblează modele pick-up și SUV-uri de mari dimensiuni. Acest lucru s-a întâmplat din cauza impactului asupra furnizorilor ca urmare a uraganului Helene.

Producătorul auto a anulat turele de joi și vineri la o fabrică din Flint, Michigan, care produce camioanele sale heavy-duty, precum și la Arlington Assembly în Texas, unde se produc SUV-uri de mari dimensiuni precum Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade și GMC Yukon.

O purtătoare de cuvânt a GM a refuzat să speculeze când se așteaptă reluarea producției la aceste fabrici, până vineri dimineață. Totuși, se pare că producția se va relua luni.

Uraganul Helene a lovit Florida la sfârșitul săptămânii trecute și a afectat grav sud-estul Statelor Unite și părți din vestul Carolinei de Nord. Cel puțin 215 persoane au murit și sute sunt încă dispărute. GM a refuzat să dezvăluie ce furnizori sunt afectați sau unde sunt aceștia localizați.

Jeffrey Morrison, vicepreședinte GM responsabil cu achizițiile globale și lanțul de aprovizionare, a declarat joi că uraganul și greva lucrătorilor portuari au fost evenimente perturbatoare pentru producătorul auto. Greva s-a încheiat joi seară, iar lucrătorii din port s-au întors la muncă vineri.

Morrison a spus că, de când GM s-a confruntat cu întreruperi în timpul pandemiei, producătorul auto a analizat mai în detaliu lanțurile sale de aprovizionare pentru a urmări mai bine piesele și problemele potențiale. Acesta a mai adăugat că producătorul auto încearcă să ajute acești furnizori cât mai mult posibil atunci când apar întreruperi în producție.

via Reuters