Geely vrea sa protejeze imaginea premium a celor de la Volvo

Publicat luni, 01.02.2010 16:50 de Sebastian Toma

Contrar aparentelor, cei de la Geely doresc sa protejeze mostenirea si imaginea Volvo. Tocmai de aceea, chinezii vor conduce compania suedeza ca o entitate separata.

Chinezii de la Geely au declarat ca vor sa protejeze pe cat posibil imaginea de producator de autombile de lux a marcii Volvo. Desi vor cumpara aceasta marca pentru aproape 2 miliarde de dolari de la Ford, cei de la Geely vor conduce Volvo ca o entitate separata pentru a-I proteja imaginea de marca atat in China cat si in lume. Achizitia Volvo va fi finalizata pana in data de 14 februarie, cand calendarul chinez va trece in anul nou.

"Vrem sa fim atenti pentru a nu strica ceva la marca Volvo. Nu vrem sa avem imaginea unui producator de masini de lux dintr-o tara de lumea a treia. Vrem imaginea unui producator de masini de lux din Europa, detinut de o companie din China. Geely nu are o istorie de 100 de ani in productia de automobile, iar seful nostru este mult mai flexibil si mai deschis la idei noi. Tocmai de aceea noi vom motiva mai bine conducerea Volvo si vom obtine rezultate mai bune", a declarat Freeman Shen, vicepresedintele operatiunilor internationale ale marcii Geely.

Pe langa intentiile pe care le-au anuntat privind marca Volvo, oficialii Geely au confirmat faptul ca nu vor sa mute productia Volvo in China, iar cercetarea si dezvoltarea va ramane in Suedia. In ultima perioada, cei de la Geely au fost asaltati de 10 provincii din China pentru a-i convinge sa construiasca o fabrica in zona lor in speranta ca vor avea mai multe locuri de munca si un nivel mai ridicat al economiei.

Via | Autocar

  • dem, luni, 01.02.2010 20:27
    pana la urma cine ii ia?

    GEELY sau SPYker?

  • LauCalin, luni, 01.02.2010 21:14
    pai da

    Exact ce spuneam acum o luna, altfel degeaba cumpara Volvo daca vor face din ea un produs Made in China. Eu zic ca e o strategie buna si atat timp cat se vor imparti doar banii, cel putin teoretic, totul ar fi ok.

  • florin, marţi, 02.02.2010 07:54
    corectie

    spyker a cumparat saab-ul