FRANKFURT 2011 LIVE: Citroen DS5 şi Peugeot 508 RXH, vedetele grupului PSA

Publicat marţi, 13.09.2011 18:04

Standurile Citroen şi Peugeot au fost pline de concepte. Tubik a fost vedeta celor de la Citroen iar la Peugeot, jurnaliştii au studiat modelul 508 RXH şi conceptul HX1.

Exuberanţa a fost la ea acasă pe standurile grupului francez PSA. Citroen a adus conceptul Tubik la Frankfurt şi lumea a venit să vadă de aproape conceptul unei maşini ce vrea să reinventeze plăcerea călătoriei. Tubik este şi reinterpretarea modernă a unei utilitare celebre produse de Citroen în anii '40: Type H. Standul Citroen a mai conţinut modelele DS3 ”Ultra Prestige”, DS4 şi DS5 plus tehnologia diesel HYBRID4. Citroen DS5 a fost cea mai importantă premieră Citroen dintre modelele de serie ale constructorului francez.

La Peugeot, vedeta standului a fost conceptul HX1, un automobil lung şi impresionant ale cărui portiere se deschid în sus. HX1 ne arată cum vede Peugeot limuzina de lux a viitorului. Peugeot 508 RXH este bazat pe versiunea break a modelului 508 şi vrea să intre în luptă cu Audi A4 Allroad în viitorul apropiat.