FOTOSPION: Imagini cu viitorul Hyundai Nexo, un SUV alimentat cu hidrogen. Lansarea, în 2025

Publicat marţi, 24.09.2024 11:09 de Tiberiu Safta

Au apărut o serie de imagini spion cu viitorul Hyundai Nexo. Acesta este un SUV alimentat cu hidrogen care urmează să fie lansat oficial în 2025.

Hyundai Nexo urmează să primească o generație nouă începând de anul viitor. Modelul alimentat cu hidrogen a fost surprins în timpul testelor publice de către fotografi spioni. Noile imagini dezvăluie silueta noului model, precum și câteva dintre detaliile vizuale care sunt în mare parte ascunse de camuflaj.

A doua generație Hyundai Nexo va avea un design complet diferit față de actualul model. Caroseria va avea un aspect foarte asemănător cu noua generație Santa Fe și renunță la formele rotunde în favoarea unora pătrățoase. Din imaginile de până acum, în partea frontală sunt vizibile faruri LED noi, cu formă dreptunghiulară.

Din informațiile existente, noul Nexo ar urma să primească o stivă de celule de combustie de 100 kW, care va înlocui vechea unitate de 95 de kW. Noua unitate va avea dimensiuni reduse cu 30% și promite să aibă o durată de viață mai mare cu cel puțin 50% față de actuala unitate. Ca o comparație, stiva de celule de combustie de la actualul Hyundai Nexo are o durată de 5000 de ore sau de 161.000 de kilometri.

Alături de asta, viitorul Hyundai Nexo ar urma să primească o baterie mai eficientă și un motor mai eficient, care să garanteze o autonomie de peste 800 de kilometri.

Lansarea oficială a noului Hyundai Nexo va avea loc în 2025.

IMAGINILE POT FI VĂZUTE AICI

via Autocar