FOTO EXCLUSIV*: Skoda testează o versiune sport a lui Roomster

Publicat marţi, 28.09.2010 10:09 de Sebastian Toma

Inginerii Skoda testează ceea ce pare a fi o versiune sport a lui Roomster. Modelul a primit un facelift la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe inginerii Skoda în timp ce testau frânele lui Roomster în Alpi. Modelul de test este camuflat atât în partea frontală, cât şi în partea posterioară şi prezintă un aspect mai sportiv decât versiunea cu care ne-am obişnuit. În mod evident, modelul din imagini nu este un facelift pentru Roomster, deoarece modelul a fost împrospătat la Salonul Auto de la Geneva din acest an. În acest caz, este posibil ca Skoda să dezvolte fie o versiune RS a lui Roomster, fie un pachet sport pentru modelul respectiv.

Modificările estetice se rezumă la schimbarea grilei inferioare şi amplasarea unei bare metalice subţiri pe mijlocul acesteia, precum şi la schimbarea proiectoarelor. Grila radiatorului pare să fie şi ea modificată, dar schimbările sunt şi mai mici în cazul acesteia. Blocurile optice par să fie neschimbate, dar acestea sunt acoperite parţial de camuflaj. La nivelul posteriorului, schimbările sunt dificil de sesizat, din moment ce aproape toate elementele arată la fel ca la versiunea facelift prezentată la Salonul Auto de la Geneva.

Centrul jantelor este echipat cu un set de instrumente speciale, montate probabil pentru a verifica eficienţa sistemului de frânare. În cea de-a patra imagine, putem observa inginerul Skoda în timpul calibrării în mers a sistemului de măsurare a performanţelor de frânare. Skoda nu a echipat modelul de test cu jante mai mari sau cu un sistem de ventilaţie suplimentară a discurilor, ceea ce ar fi ciudat pentru o versiune sport.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

  • an eye 4 ugly shit, marţi, 28.09.2010 10:59

    hahahhah cea mai buna gluma... roomster rs

  • razvanis, marţi, 28.09.2010 11:30
    Corect

    Se simtea lipsa din gama Roomster a unei versiuni sportive .

  • lol, marţi, 28.09.2010 13:52

    parerea mea e ca se simte la fel lipsa unui roomster sportiv ca si lipsa unei versiuni sportive a Fordului transit

  • razvanis, marţi, 28.09.2010 14:03
    Exact

    Pentru cei care nu au sesizat ironia din postul meu de mai sus.

  • lol, marţi, 28.09.2010 15:04

    :p reconosc, nu m-am prins, my bad! :)

  • rolf, marţi, 28.09.2010 15:45
    ??

    Skoda Roomster Sport-pleonasm!!! Atunci Octavia RS si Fabia RS ce sunt? Rachete intergalactice?