Formula 1: Williams anunță ziua în care își va prezenta noua grafică pentru sezonul 2023

Publicat joi, 12.01.2023 11:40 de Tiberiu Safta

Echipa Williams a dezvăluit oficial ziua în care își va prezenta noua sa grafică pentru noul sezon de Formula 1. Astfel, echipa britanică își va arăta noile culori în 6 februarie, iar noul său monopost ar urma să debuteze mai târziu, în timpul testelor din pre-sezon.

Williams a anunțat oficial data în care va prezenta noua grafică a echipei pentru sezonul 2023. Față de celelalte echipe de până acum, Williams a ales să-și prezinte viitorul monopost în timpul testelor din pre-sezon, care vor începe în 23 februarie.

Până atunci, echipa britanică își va prezenta noile culori în 6 februarie. Și în acest an, Williams va rula cu unități de putere furnizate de Mercedes, iar echipa speră că va putea să urce mai sus în clasament după un sezon 2022 dezamăgitor. Williams a terminat sezonul de anul trecut pe ultimul loc și a reușit să strângă numai 8 puncte.

Pentru sezonul din 2023, linia de piloți a fost modificată. Alex Albon a rămas la echipă pentru încă un an, însă thailandezul va avea un coechipier debutant în persoana lui Logan Sargeant. Pilotul american îl înlocuiește pe canadianul Nicholas Latifi, care a rămas fără un loc în Formula 1.

De asemenea, Williams va avea și un nou șef de echipă după ce a fost anunțată plecarea lui Jost Capito. Până acum, numele viitorului șef de echipă nu a fost dezvăluit.

Anul acesta, echipele de Formula 1 vor avea doar 3 zile la dispoziție pentru a testa noile monoposturi. Sezonul propriu-zis va începe cu etapa din Bahrain, programată în 5 martie.

via Williams

  • Dutz, sâmbătă, 14.01.2023 07:49

    Un eveniment așteptat de tot mapamondul. Musai sa-mi notez in calendar, sa nu-l scap!!!