Fiat prelungește perioada de oprire a producției lui 500 electric

Publicat miercuri, 02.10.2024 14:20 de Tiberiu Safta

Perioada de oprire a producției lui Fiat 500e va fi prelungită până la începutul lui noiembrie. Producția versiunii electrice a modelului de oraș a fost oprită din cauza cererii scăzute.

La mijlocul lunii septembrie, Fiat a anunțat că a oprit temporar producția modelului 500e, versiunea electrică a modelului de oraș. Motivul opririi este atribuit cererii scăzute din partea clienților. Inițial, producția lui Fiat 500e, care are loc la uzina de la Mirafiori din Italia, trebuia să fie sistată până în 11 octombrie.

Acum, însă, constructorul italian a confirmat oficial că va prelungi perioada de sistare a producției modelului. Astfel, producția lui Fiat 500e ar urma să reînceapă din 1 noiembrie.

În ciuda cererii scăzute pentru model, Fiat nu renunță la 500e. Stellantis, grupul care deține marca italiană, va investi 100 de milioane de euro în dezvoltarea modelului pentru ca acesta să primească o baterie mai performantă în viitor. De asemenea, începând din 2026, Fiat va produce și o versiune hibridă a modelului de oraș.

via Automotive News Europe