Fiat ar putea renunta la alianta cu Chrysler din cauza sindicatelor
Sergio Marchionne, directorul grupului Fiat, a avertizat ca italienii ar putea renunta al alianta cu Chrysler daca sindicatele americane nu vor accepta concesii in materie de salarii.
Directorul grupului Fiat, Sergio Marchionne, a avertizat ca el si compania sa ar putea fi nevoiti sa renunte la alianta cu grupul Chrysler daca sefii sindicatelor americane nu vor fi de acord sa micosreze substantial costurile de salarizare. Pe scurt, sindicatele americane nu doresc sa faca concesii in materie de salariile angajatilor pe care ii apara.
Chrysler se afla deja intr-o situatie financiara dificila, iar singura solutie de salvare este alianta cu Fiat. Barack Obama, presedintele Statelor Unite ale Americii, a dat un ultimatum companiei Chrysler pentru a incheia afacerea cu Fiat. Daca Chrysler nu semneaza cu Fiat in urmatoarele saptamani, compania americana nu va mai primi nici un fel de sprijin din partea guvernului american si va fi apoi nevoita sa declare insolventa si sa dea faliment.
Fiat doreste sa micsoreze costurile de productie ale fabricilor detinute de japonezi si germani din Statele Unite ale Americii si Canada si declara ca sunt pregatiti sa isi caute un alt partener daca nu vor obtine ceea ce isi doresc din partea companiei Chrysler. Sergio Marchionne considera ca exista o probabilitate de 50-50 ca parteneriatul cu Chrysler sa fie nu aiba loc din cauza ritmului lent in care au loc negocierile cu oficialii companiei americane. Pe langa asta, Marchionne a recunoscut ca s-ar putea sa devina directorul companiei Chrysler fara a renunta la functia din cadrul companiei Fiat.
Via | AutomotiveNews
nu e prima oara cand sindicatele gandesc cu dosul. Prin anii '90 au facut aceeasi gresela: nu au renuntat la salariile uriase ale angajatilor dar au inchis fabrici distrugand industrii intregi. Cum magaoaiele (adica fabricile) au ramas de izbeliste au venit manacatorii de orez le-au facut bucati si le-au dus in China unde ori le-au topit si otelul l-au trimis inapoi in SUA sub forma de produse superieftine (concurand fara drept de apel produse similare americane) ori le-au reasamblat pentru productie. So, ori sindicatele sunt extrem de puternice ori plavanul american are memoria scurta ori Guvernul in liberalismul sau il doare undeva de ce se intampla cu natia pe care cu mandrie patriotarda o conduce catre colaps. Sa vedem....