Ferrari Omologata: italienii au realizat un supercar unicat bazat pe 812 Superfast cu motor V12 de 800 de cai putere

Publicat duminică, 27.09.2020 09:45 de Daniel Popescu

Ferrari a publicat primele imagini cu Omologata, un supercar unicat dezvoltat pe baza unui 812 Superfast, care utilizează un motor V12 de 800 de cai putere.

Ferrari a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a realizat un supercar unicat pe baza comenzii primite din partea unui "client european cu discernământ".

Noul model are la bază supercarul 812 Superfast, lansat în prima parte a anului 2017, însă singurele elemente de caroserie care au fost păstrate sunt parbrizul și farurile.

În rest, Omologata a fost construit cu numeroase elemente noi, multe dintre ele cu referință la modele din istoria mai mult sau mai puțin recentă a mărcii. Printre altele, supercarul a primit o serie de elemente din fibră de carbon, dar și o nuanță roșie nouă.

Omologata mizează pe un motor aspirat V12, însă Ferrari nu menționează dacă a adus modificări comparativ cu unitatea disponibilă pe 812 Superfast. Prin urmare, cel mai probabil motorul este similar, caz în care acesta are o capacitate de 6.5 litri, oferă 800 de cai putere și un cuplu maxim de 718 Nm.

În cazul lui 812 Superfast, intervalul de timp necesar pentru a accelera de la 0 la 100 km/h este de numai 2.9 secunde. De asemenea, unitatea de propulsie este cuplată la o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte.

Ca de obicei, Ferrari nu menționează prețul de achiziție pentru Omologata, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un model realizat într-un singur exemplar.

Via Ferrari