F1: Verstappen, pole position în Arabia Saudită. Leclerc, al doilea în calificări

Publicat sâmbătă, 09.03.2024 10:01 de Alexandru Monenciu

Max Verstappen va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită. Charles Leclerc a fost al doilea cel mai rapid în calificări, iar Sergio Perez a completat podiumul.

Campionul mondial en titre are un început foarte bun de sezon. Olandezul de la Red Bull Racing a reușit al doilea pole position consecutiv, după ce a fost cel mai rapid în a treia sesiune de calificări înaintea Marelui Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită.

Verstappen a reușit un rezultat de 1 minut și 27.472 secunde, fiind cu 0.3 secunde mai rapid decât Charles Leclerc. Pilotul Scuderiei va porni în cursă de pe poziția a doua.

La mică distanță îl regăsim pe Sergio Perez, cu un rezultat de 1 minut și 27.807 secunde.

Fernando Alonso a fost al patrulea în Q3, spaniolul fiind urmat, pe rând, de Oscar Piastri, Lando Norris, George Russell, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda și Lance Stroll.

Oliver Bearman a ratat intrarea în Q3 cu doar 0.036 secunde, astfel că va porni în cursă de pe locul 11.

Nu este deloc o performanță slabă, având în vedere că pilotul de 18 ani a fost anunțat cu doar câteva ore înainte că îl va înlocui pe Carlos Sainz în Marele Premiu din Arabia Saudită.

via Formula 1

  • Cartellino Rosso !, sâmbătă, 09.03.2024 10:50

    Elkann si Vasseur sunt doi imbecili. Carlos, însănătoșire grabnică !

  • @Automarket, sâmbătă, 09.03.2024 11:47

    Daca tot v-ati hotarat sa-mi puneti comment-ul *la dospit*, cel oferit la ora 10:50 - iata, ma prezint negresit cu contraargumentul care sa va pulverizeze abordarea sinonima unuia precum Leonid Brejnev: Toto Wolff: „Vedeți copiii [18 ani] care vin, nivelul de performanță este foarte ridicat. Devin atât de competitivi începând de la karting și formulele pentru juniori și poți scoate un copil din F2 și-l introduci într-un Ferrari fără nicio sesiune [anterioră] și este foarte competitiv. Nu cred că Olli a avut monopostul setat corect pentru ultima rulare din Q2, așa că este foarte impresionant de văzut și foarte încurajator pentru următoarea generație ceea ce a realizat Olli aseara. Ma gandesc serios sa-i ofer lui Kimi Antonelli volanul unui Mercedes incepand cu 2025."

  • Polpozișă, sâmbătă, 09.03.2024 21:20

    Jerry Lewis Hamilton îl spulberă din nou pe Hulkenberg, 2 puncte meritate, o nouă demonstrație de talent, abnegație, dârzenie, curaj și perseverență. Încă un an până anul viitor.