F1: Kevin Magnussen pleacă de la Haas la finalul sezonului

Publicat joi, 18.07.2024 14:10 de Alexandru Monenciu

Kevin Magnussen și-a anunțat plecarea de la echipa americană Haas, la finalul sezonului actual de Formula 1. Locul său ar putea fi luat de Esteban Ocon, dar informația nu a fost confirmată.

În urmă cu câteva săptămâni, americanii de la Haas au anunțat venirea lui Ollie Bearman la echipă.

Acum, în ajunul Marelui Premiu de Formula 1 din Ungaria, Kevin Magnussen a anunțat că pleacă de la Haas la finalul acestui sezon. Deși informația nu este, momentan, confirmată, locul danezului ar putea fi luat de Esteban Ocon.

Magnussen a petrecut, în total, 7 sezoane la Haas. Cel mai bun sezon al său, la echipa americană, a fost în 2018. A încheiat pe locul 9 în clasamentul general al piloților și a punctat în 11 din cele 21 de etape.

În sezonul actual, danezul a strâns 5 puncte, față de cele 22 ale coechipierului Nico Hulkenberg.

via F1

  • ESTUL nu doarme !, joi, 18.07.2024 16:17

    Fostul sponsor al Haas F1, URALKALI, susține că o rambursare care i se datorează este încă restantă. Instanța a confirmat în iunie că Haas avea dreptul de a rezilia contractul de sponsorizare în modul în care a făcut-o și că nu a existat nicio încălcare a contractului. Acest lucru însemna că nu trebuia plătită nicio compensație lui Uralkali pentru ceea ce s-a întâmplat. Cu toate acestea, s-a decis, de asemenea, că Haas ar putea păstra doar o parte din valoarea sponsorizarii de 13 milioane de dolari care i-a fost plătit pentru acel sezon. Prin urmare, Haas a fost obligat să restituie 9 milioane de dolari. Mai mult, echipei Haas i s-a cerut să îndeplinească o clauză de sponsorizare din respectivul contract care îi cerea să livreze o mașină de curse din 2021 către Uralkali, monopost care n-a ajuns nici la aceasta ora la URALKALI.