F1 Belgia: Max Verstappen, cel mai rapid în calificări. Leclerc va pleca din pole

Publicat sâmbătă, 29.07.2023 10:23 de Alexandru Monenciu

Max Verstappen a stabilit cel mai rapid rezultat în sesiunea a treia de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Dar, din cauza unei penalizări cu 5 locuri pe grilă, olandezul va pleca de pe 6, iar Charles Leclerc a fost promovat în pole position.

După o sesiune de antrenamente libere care s-a desfășurat pe o ploaie torențială, piloții erau pregătiți pentru o sesiune de calificări în aceleași condiții. Dar, soarele și-a făcut apariția pe celebrul circuit Spa Francorchamps, iar trasa ideală a început să se usuce încet, încet.

Începând cu jumătatea Q2-ului, piloții au renunțat la pneurile intermediare și au trecut pe soft-uri, chiar dacă nu tot circuitul era uscat. Spre finalul sesiunii, timpii au început să scadă, iar Verstappen a avut emoții terminând pe locul 10.

Dar a fost de ajuns pentru a face trecerea în Q3. O sesiune pe care a încheiat-o până la urmă pe prima poziție, cu un rezultat de 1 minut și 46.168 secunde.

Chiar și așa, campionul mondial en-titre are o penalizare de 5 poziții pe grilă, pentru că a schimbat cutia de viteze. Așadar, Charles Leclerc, care a fost al doilea în Q3, va pleca din pole position în cursa de duminică.

Sergio Perez a avut al treilea rezultat din Q3, iar Lewis Hamilton a încheiat pe 4.

Au urmat apoi Carlos Sainz, Oscar Piastri, Lando Norris, George Russell, Fernando Alonso și Lance Stroll.

via F1

  • MoneZisDinpole, sâmbătă, 29.07.2023 12:03

    De unde va pleca Leclerc? „Din pole”?!? Awww!...Cât de grea a devenit exprimarea în limba română!...