F1: Alfa Romeo pune capăt parteneriatului cu Sauber la finalul lui 2023

Publicat vineri, 26.08.2022 16:11 de Tiberiu Safta

Echipa Alfa Romeo a anunțat că va pune capăt parteneriatului tehnic cu Sauber la finalul sezonului viitor. Fosta echipă elvețiană este cea care a construit monoposturile mărcii italiene din 2019 până în prezent.

Alfa Romeo a revenit în Formula 1 ca sponsor oficial al echipei Sauber în 2018. Un an mai târziu, marca italiană a preluat drepturile de nume asupra echipei elvețiene și a fost rebotezată Alfa Romeo Racing. Acest lucru a marcat revenirea celebrei mărci sub forma unei echipe oficiale, pentru prima dată din 1985.

Cu toate acestea, compania Sauber a fost cea responsabilă pentru construirea monoposturilor de Formula 1 ale echipei, ele fiind concepute la uzina din Hinwil. Mai mult, prin prisma acestui lucru, Alfa Romeo concurează în Formula 1 sub steagul Elveției.

Acum, Alfa Romeo anunță că se va despărți de Sauber la finalul sezonului 2023. Parteneriatul dintre cele două companii a fost reînnoit anul trecut pe o durată de mai mulți ani, iar parteneriatul părea că va continua și după 2023 în urma rezultatelor obținute până acum în acest sezon.

"Întrucât redresarea economică și industrială a mărcii va fi atinsă în 2022, Alfa Romeo va evalua numeroasele oportunități aflate pe masă și va decide care va fi cea mai bună pentru a susține strategia pe termen lung și poziționarea mărcii", se arată comunicatul oficial.

Nu se știe dacă Alfa Romeo va rămâne în Formula 1 și după 2023. În prezent, echipa cu licență elvețiană se află pe locul 6 în clasamentul constructorilor, cu un total de 51 de puncte înaintea Marelui Premiu al Belgiei.

via Formula 1, Alfa Romeo

  • AR Curat A, duminică, 28.08.2022 16:49