Estul, raiul pietei auto

Publicat marţi, 26.09.2006 14:40 de Robert Gherghe

Marii producatori auto europeni s-au implicat foarte mult pe piata din Europa de Est, in ultimii ani. Forta de munca ieftina si facilitatile fiscale au facut posibil acest lucru.

Fitch Ratings, agentie de de evaluare financiara, a relatat ca majorarea productiei si vanzarilor de masini in Europa de Est este un fapt pozitiv.

Emmanuel Bulle, directorul Fitch Ratings, a declarat: ”Producatorii de autovehicule si-au accelerat miscarea catre Europa de Est pentru a beneficia de forta de munca ieftina si de posibilitatile de productie in crestere ".

Dezvoltarea centrelor de productie din Europa de Est este consecinta unei piete care ofera o mana de munca ieftina si care a reusit sa devina una calificata in ultimii ani oferind in plus unele facilitati privind taxele si impozitele. Acest ultim fapt a oferit posibilitatea unor investitii importante.

In ultimii cinci ani, vestul continentului a pierdut circa 1,5 milioane de unitati de productie in defavoarea estului. Migratia marilor producatori catre estul Europei si dezvoltarea lor pe aceste piete a dus la o crestere a profilul de credit al Asociatiei Producatorilor de Echipamente Originale Europene.