Doua kituri de performanta Abarth pentru Grande Punto

Publicat vineri, 01.02.2008 17:11 de Bogdan Mirică

Abarth essesse si assetto sunt doua noi kituri de performanta pregatite de divizia de tuning pentru Fiat Grande Punto.

Abarth, divizia de performanta, a celor de la Fiat incearca din rasputeri sa revina in atentia publicului si sa recastige gloria de care s-a bucurat in anii '60. Primele incercari de revitalizare a brandului s-au simtit inca de anul trecut, cand Fiat a prezentat conceptul pentru circuit Abarth S2000 si prototipul Punto Abarth SS.

Constructorul italian vrea sa mentina trendul ascendent si anunta lansarea a doua kituri de performanta pentru versiunea de serie Grande Punto. Primul pachet a fost botezat "assetto" si include un set nou de frane, un kit de coborare a garzii la sol cu 20 de mm, un spoiler frontal redesenat si jante de 18 inch din aliaj usor cu pneuri Pirelli Pzero.

Cel de-al doilea pachet a fost botezat "essesse" si vizeaza in primul rand partea tehnica a masinii. Kitul include un supraalimentator Garret, un filtru de aer sportiv si o noua unitate de control electronica care reusesc impreuna sa creasca puterea motorului de la 155 la 180 de cai.

Cum era de asteptat, performantele cresc si ele, sprintul 0-100 km/h realizandu-se in doar 7.5 secunde. Cei care vor opta pentru kitul essesse vor fi bucurosi sa afle ca si viteza maxima a modelului Grande Punto a crescut pana la 215 km/h.

  • Ki, sâmbătă, 02.02.2008 18:09
    opa

    frumos...au mai scos si ei ceva...ajutati..:D