Distracţie totală în cursa cu maşini artizanale nemotorizate de la Cluj: 40 de echipe au luptat pentru victorie la Red Bull Soapbox

Publicat luni, 05.09.2016 15:05 de Daniel Popescu

40 de echipe au participat în weekend la Red Bull Soapbox, o cursă cu maşini artizanale nemotorizate desfăşurată într-un parc din Cluj-Napoca.

Producătorul de băuturi energizante Red Bull a adus conceptul Soapbox în România în 2014, iar în acest an evenimentul s-a desfăşurat în Cluj-Napoca. SoapBox este o cursă cu maşini artizanale nemotorizate care s-a desfăşurat pe un traseu cu lungimea de 400 de metri amenajat în Parcul Colina.

Provocarea celor 40 de echipe înscrise a fost de a dezvolta vehicule artizanale fără motor care să parcurgă traseul într-un timp cât mai scurt, însă în acelaşi timp a contat şi inventivitatea "designerilor" de maşini artizanale.

Astfel, fanii care şi-au încurajat favoriţii de pe margine au putut vedea pe traseu maşini artizanale în formă de MIG-uri, butelcă de ţuică, ghilotină sau chiar un vehicul care reprezenta o închisoare pe roţi. Nu au lipsit nici maşinile care au luat forma unor gheparzi, dinozauri sau rechini, dar nici ursul Baloo din Cartea Junglei.

Cel mai bun timp a fost obţinut însă de echipa Migutzu No 1, care a parcurs cei 400 de metri ai traseului în numai 42 de secunde, în timp butelcuţa cu ţuică şi-a asigurat locul doi al podiumului în faţa Muştarmobilului.

Concursul Red Bull Soapbox a avut loc pentru prima oară în anul 2000 la Bruxelles, iar de atunci s-au desfăşurat peste o sută de curse în întreaga lume, inclusiv în Africa de Sud, Australia sau Statele Unite.

Via Red Bull