Discutiile dintre Mercedes si Fiat s-au incheiat

Publicat luni, 26.11.2007 11:44 de Robert Gherghe

Mercedes si Fiat nu au ajuns la o intelegere privind o eventuala colaborare la dezvoltarea de noi modele.

La inceputul anului au inceput primele runde de negocieri intre Fiat si Mercedes. Oficialii celor doua companii au discutat la inceput o eventuala colaborare la dezvoltarea unor noi modele, dupa care discutiile au avansat si s-a speculat ca cei doi producatori ar dori sa incheie un parteneriat.

In acest moment discutiile dintre italieni si germani au luat sfarsit. Se pare ca cei doi mari producatori nu vor incheia un parteneriat. Mai mult, dorinta Mercedes de a folosi platforme Fiat pentru viitoarele modele A si B-Klasse a cazut.

Un oficial Mercedes a declarat in legatura cu acest subiect: „Italienii isi produc modelele mici mult mai scump decat noi”. In aceste conditii ramane ca Mercedes sa continue discutiile cu BMW pentru o eventuala colaborare intre cei doi rivali germani.

  • cressty, luni, 26.11.2007 12:19
    mda....

    mi se pare cam rusinos ce face mertz.....

  • unu, luni, 26.11.2007 12:33
    interesant

    Daca le produc mai scump de ce le vand mai ieftin decat ei? Sau ei cer mult mai mult decat face?

  • melman, luni, 26.11.2007 13:37
    Exact

    Daca ei produc scump, cum pot vinde ieftin si mertz nu poate? Raspunsul e simplu: imagine de marca, trebuie sa traiasca si cei din dep. de markenting.

  • AndreiRN, marţi, 27.11.2007 00:27
    Gresita miscarea

    MBZ greseste incercand sa se alieze cu alti dupa divortul cu Chrysler. Au buzunarele pline cu bani de la vanzare dar prin asociere cu oricine nu fac decat sa-si strice numele. In Europa sunt cei mai seriosi producatori inca si ar face bine sa indrepte unele probleme de calitate aparute si sa investeasca in propria linie de productie in loc sa se uite la alti in curte. Ar trebui sa deschida si ei o linie cum a facut Toyota cu Scion unde sa poata vinde masini mai ieftine dar nu sub numele de MBZ. Daca au avut un esec economic cu Mayback inseamna ca lumea este satula de masini la preturi enorme dar vrea masini bune si ieftine. In cativa ani Toyota va domina piatza europeana cam la toate categoriile.