Dictatura de la Hyundai
Hyundai, una dintre cele mai mari companii coreene din lume, este condusa intr-o maniera dictatoriala de presedintele Chung Mong Koo. Acest lucru are consecinte asupra evolutiei companiei.
Procesul si condamnarea presedintelui companiei coreene Hyundai, Chung Mong Koo , a afectat serios activitatile acesteia.
Extinderea procesului de productie, prin deschiderea a noi fabrici, prelungirea grevelor sindicale sau amanarea lansarii de noi modele sunt cateva dintre problemele cu care se confrunta coreenii. Criza in care a intrat Hyundai se datoreaza organizarii interne a companiei, presedintele Chung avand un rol primordial in luarea fiecarei decizii.
In trecut, organizarea companiei dupa modelul dictatorial a dus la inflorirea economica si la cresterea semnificativa a vanzarilor. "Presedintele este nucleul fiecarei decizii luate in aceasta companie. Conducerea nu a putut lua decizii cat timp Chung a fost plecat si el a fost unul dintre motivele care au stat la baza intarzierilor in negocierea salariilor de anul trecut", spune Park You Ki, fostul presedinte al sindicatului, citat de Ziarul Financiar.
Pana la pronuntarea apelului inaintat tribunalului, presedintele Chung ramane in libertate, dar perioada in care a fost inchis si in care a avut procese a afectat activitatile companiei. Oficialii companiei au declarat ca in cazul in care presedintele va fi inchis, Hyundai va fi condusa de catre acesta din inchisoare.