Demonstraţie ratată Audi A1 la Bruxelles

Publicat marţi, 25.05.2010 15:07 de Mircea Meșter

Un exemplar Audi A1 a sfârşit cu roţile în sus după o demonstraţie ratată de dinamică pe o pistă de skateboard din Bruxelles.

După ce Volvo S60 a bifat un eşec în faţa jurnaliştilor chemaţi de suedezi să asiste la o demonstraţie de siguranţă a noului model al mărcii, Audi nu se lasă mai prejos şi intră în galeria selectă a constructorilor ale caror demonstraţii se termină prost. În cazul germanilor, modelul testat fără prea mult succes a fost Audi A1.

Audi a organizat în Bruxelles o demonstraţie care a avut rolul de a sublinia caracterul dinamic ridicat al celui mai nou model al mărcii din Ingolstadt. Manevrabilitatea subcompactei germane ar fi trebuit demonstrată pe un circuit care se încheia pe un halfpipe, o pistă pe care skaterii şi bikerii îşi fac numerele. Ei bine, maşina nu a rezistat unei tentative ceva mai curajoase a pilotului de la volan, demonstraţia lăsând A1 cu roţile în soare.

Chiar dacă oficialii Audi prezenţi la eveniment au încercat să acopere rapid "opera" celui de la volan, demonstraţia ratată a fost imortalizată şi publicată pe internet. Iar de aici până la face înconjurul lumii nu a mai fost decât un singur pas.

VIDEO - CAMPANIA AUDI A1 DE LA BRUXELLES ÎNAINTE DE INCIDENT

  • PhantomTheWierdClown, marţi, 25.05.2010 15:33

    cred ca soferul era Justin Timberlake! Haha!

  • haudi, marţi, 25.05.2010 15:39

    soferul era pilot profesionist. masina nu poate ce pretinde audi ca stie sa faca... nu e prima data cand Audi da informatii intentionat eronate

  • Vortex66, marţi, 25.05.2010 15:44
    poze

    Ceva poze, filmulet?

  • Hadouken, marţi, 25.05.2010 15:45

    era o greseala de pilotaj. A-ti vazut macar cum arata halfpipe-ul? nicio masina nu ar putea sta vertical pe el... din exces de zel a incercat sa urce mai mult decat e fizic posibil si a rasturnat-o. E o greseala de pilotaj si o ratare din partea organizatorilor.

  • eee, marţi, 25.05.2010 16:26
    pf

    greseala de pilotaj sau nu, au ratat si gata. daca masina nu poate, trebuia sa faca panta mai mica, pentru ca atat poate. ceva gen quarter-pipe poate. ce, se crede mini masina asta ca sa faca astfel de promovare? :))))))))))))))))) pana sa ajunga audi sa faca un rival pentru mini mai au muuuult lapic de papat ....

  • firestarter, marţi, 25.05.2010 16:26

    ... iar urmatorul model aUDI va fi capabil sa zboare. Abia astept sa vad demonstratia :))

  • !, marţi, 25.05.2010 17:23

    cum ziceam, audi e doar marketing in loc sa faca campania aia de marketing foarte agresiva din filmuletul pe care l-ati postat mai bine investeau niste bani si faceau o masina macar de nivelul lui mini. In plus dupa cum vedeti, pe rampa aia este marcata zona pe unde ar trebuii sa mearga soferul, si sunt foarte sigur ca nu a fost atat de imbecil sa treaca de acea zona, insa masina nu poate. El ce vina are? Tot Mini Cooper e baza.

  • C-G-C, marţi, 25.05.2010 18:45
    Failure

    Cel de la volan era un sofer de BMW, probabil pisicuta.

  • Relu, marţi, 25.05.2010 18:51

    imi pare bine ca se confirma intotdeauna ca dupa fiecare articol mai interestant...comentariile sunt facute doar de prosti...vb p... bleaga ala de 'eee" sau tot p... bleaga de " ! " care au o clasa mai mult ca trenul sau mai putin...

  • Ralu, marţi, 25.05.2010 18:54

    si aici ma refer doar la comentariile fanilor BMW care strica fiecare articol indiferent daca e vorba de BMW sau NU...

  • Vortex66, marţi, 25.05.2010 19:00
    hmm

    Nu generalizati. Este un baiat in Timisoara care are o pisicuta si chiar stie meserie cu ea. In fiecare vineri seara face spectacol de neuitat. In schimb sunt unii care isi iau M3, M5, M6 si habar n-au sa faca un drift, da ei au BMW.. ce sa-ti spun.. Parerea mea, daca iti iei bmw, sa-l stii sa-l folosesti la maxim.

  • costel, marţi, 25.05.2010 19:17
    hahaudi

    audi nu reusesc decat in. TOP MINCIUNICA Audi R 4250 Nm realitatea 600 noxe sub 99 realitatea 110 vanzari declarate 3250 in RO realitatea 2450 de altfel si calitatea lor mizerabila.

  • Hadouken, marţi, 25.05.2010 20:23

    de unde iti culegi datele Costel? poate ne luminezi si pe noi, cei cu mintea mai putin luminata dacat a ta.... sper ca sesizezi ironia.

  • BMW-M, marţi, 25.05.2010 20:44
    @C-G-C

    Imi pare ca erai tu , nu soferul de pisicuta. Tu esti cel mai destept om din lume restul toti sunt prosti , tie tia dat Dumnezeu minte restul sunt prosti. Macar nu tii rusine. Nu destul ca aude se pravale dar inca si arunci gaz pe foc pe BMW .

  • costel, marţi, 25.05.2010 20:46
    hahaudi

    http://www.sfin.ro/uploads/modules/news/19867/apia.j Audi, prinsi cu minciuna: e-tron nu dezvolta 4500 Nm, ci doar 680 Nm lumina pt intunecati

  • ovidiurusnac, marţi, 25.05.2010 20:58
    @costel

    si pt restul datelor? si app ce masina ai?:D ai condus vreun audi ca sa spui: "de altfel si calitatea lor mizerabila"?

  • Goagal, marţi, 25.05.2010 21:33
    @ovidiurusnac

    Costel nu a condus audi niciodata; el are Logan!

  • costel, marţi, 25.05.2010 21:41
    hahaudi

    da 2x a6 2.5 tdi numai probleme CUTIE ,POMPA INJECTIE MOTOR PLANETARE

  • ..., marţi, 25.05.2010 21:53
    @ G-C-G

    tu ai inceput cu bmw, deci cine starneste discutii inutile ; bmw, cocalari, saraci fani vag ,etc...? - cocalarul din tine, cu suportul prietenilor (unde este georgr? :) ) si girul automarket

  • gtrazvan, marţi, 25.05.2010 22:02
    Declaratie - Jeremy ClarKson - Top Gear

    "Weekend-ul trecut am mers la biserica, pentru prima data dupa multi ani. Si trebuie sa marturisesc ca niciodata - nici macar la conferinta de presa Audi - nu am ascultat atat de multe tampenii."

  • Vortex66, marţi, 25.05.2010 22:20
    adevarul este ca

    La pretul care-l are, ar trebui sa se urce si pe tavan..

  • Maka, marţi, 25.05.2010 23:49

    Cred ca trebuie sa fii destul de saracut cu duhul sa iti faci o imresia despre o masina sau o marca dupa greseala unui sofer la un test-drive. Si daca va fi ca acesta sa fie primul semn al vreunei slabiciuni a masinii, vom afla in curand, nu e nevoie sa fortam concluzii acum. Eu de-abia astep sa fac un test-drive pentru stiu MINI destul de binae si cred ca A1 chiar ar putea sa ii atace vanzarile. Va invit sa scrie fiecare din cei de mai sus cu sinceritate ceva despre masina asta dupa ce a condus-o. Nu apar Audi pentru c anu le apreciez design-ul dar nu pot apara nici petardele mediatice. Daca vreun sofer neatent conduce o masina ca cea pe care o aveti si aceea se rastoarna, asta va schimba parerea despre masina? De ce ar face-o stirea asta?

  • mowgli, miercuri, 26.05.2010 00:51
    audi

    mie sincer imi pare rau pentru esecul lor de imagine.Indiferent cine e de vina, o astfel de stire e o lovitura nasoala in imagine, o lovitura care nu o scoti nici cu milioane de euro din campanii viitoare.Chiar daca multi isi dau seama ca nu neaparat masina e tampita, dar asa va ramane pentru multi, "aia mica de s-a rasturnat". In alta ordine de idei eu nu stiu ce e in capul celor de la audi? adica ce dovedeste o masina mica, on-road, cand merge vertical, inclinata la peste 45 de grade pe o teava alunecoasa cu 5 km/h? si daca trece testul, cine nu e chiar habarnist isi da seama ca nu dovedeste ca masina e stabila sau confortabila sau mai stiu eu ce.E show si doar atat ca de dovedit nu dovedesc nimic.Oricum, nu mi-as dori sa fiu in pielea soferului.Sa ma dau jos dupa ce rastorn masina si sa dau ochii cu sefii.Auch. @C-G-C: ei na, nu fi rautacios acuma.Ce relevanta are?De ce trebuie sa aduci bmw in discutie si sa arunci cu noroi? mai ales ca e vb de audi aici si nimeni nu a deschis subiectu bmw, ma refer la noi, fanii marcii.Iti dai seama ca astia de la Audi la cerintele postului au trecut acolo "candidatul trebuie sa fie posesor sau fost posesor de pisicuta si sa aiba minim 13 accidente la activ". A fost o idee proasta zic eu, nu e nici soferul prost, nici marca proasta si nici modelul prost conceput.Au fost niste idioti care s-au gandit "ce ar fi daca...".Nimic nu dovedeste caracteristicile sportive mai bine ca un test facut de un pilot profesionist pe un circuit.Dar de ce sa pastram reteta succesului de un secol cand putem face cascadorii?Uite loganul ce frumos e promovat indirect prin etapele noastre de raliu si viteza in coasta, nu ar dovedi ca e sportiv nici daca ar face flick-flack-uri pe half-pipe. Luau frumos un distins pilot DTM sau chiar chiar rally din anii de glorie, ii dadeau si lui de o ciorba, ala scartaia rotile pe asfalt ca si cum ar fi in R8 si gata am dovedit frumos ce aveam de dovedit, dar ei nu, batman batman.

  • Hadouken, miercuri, 26.05.2010 02:47

    eu vorbeam de celelalte argumente guru-costel. Cel cu e-tron se stie.. dar restul sunt curios de unde le-a nascocit mintea ta.

  • LauCalin, miercuri, 26.05.2010 04:29
    @Vortex @mowgli

    Da, eventual sa te spele si pe dinti si sa dea si apa calda. In alta ordine de idei, testul asta e absurd. Adica era evident ca se poate rasturna. Nu stiu de ce Audi nu a testat prezentarea asta inainte sa sa o arate public. Asta e, si-au facut-o cu mana lor. "Indiferent cine e de vina, o astfel de stire e o lovitura nasoala in imagine, o lovitura care nu o scoti nici cu milioane de euro din campanii viitoare.Chiar daca multi isi dau seama ca nu neaparat masina e tampita, dar asa va ramane pentru multi, "aia mica de s-a rasturnat". Nu neaparat. daca iti aduci aminte, acum vreo 12-13 ani Clasa A s-a rasturnat la testul elanului si aia chiar a fost nasol. Chiar si asa Clasa A s-a vandut destul de bine. Suficient de bine incat Mercedes sa-l ofere vreo 7-8 ani (prima generatie) cu ESP in standard si sa scape de belele. Pentru ca sunt sanse mult mai mari sa faci testul elanului cu o masina decat sa te urci cu ea pe tavan si sa te rastorni. Eu cred ca Audi a vrut sa atraga atentia prea mult dar nu prea le-a iesit.

  • RTI, miercuri, 26.05.2010 09:13
    ASA FANI ASA RECLAME ...

    sunt rautacios, dar au exagerat cu faza asta cei de la marketing si cand te straduiesti prea mult sa vinzi un produs....

  • Ciprian, miercuri, 26.05.2010 09:30
    timp

    La ce minut cade?

  • Ciprian, miercuri, 26.05.2010 09:33
    timp

    Sunt doar poze sa inteleg, scuze!

  • C-G-C, miercuri, 26.05.2010 10:45
    All

    Si cica eu am pus gaz pe foc... pai cand citesti unele comentarii iti vine cheful de misto-uri, nu ai cum sa te abtii. Eu zic sa-i intrebam pe participantii la aceasta demonstratie daca lor li se pare o lovitura asa "de nasoala de imagine". Nu spun ca nu a fost un moment neplacut (chiar periculos daca era cineva din public in masina), dar de aici pana la o lovitura de imagine grava este cale lunga. Daca se urmarea filmuletul s-a fi vazut cu usurinta ca manevra a fost repetata de zeci poate sute de ori cu diferite persoane participante la demonstratie si asa cum Automarket spune in descriere incidentul s-a intamplat deoarece pilotul a fortat prea mult. Later edit: In timp ce ma documentam despre incident (pt ca mie imi place sa stiu despre ce vorbesc) am citit si stirea originala. Inafara faptului ca textul Automarket are o tusa personala, mai bombastica :)), s-a omis ultimul fragment: "It should be noted that this was a fluke -- Audi's professionals had been driving the A1 up and down the ramp nearly 1200 times before the car rolled. " Deci masina a repetat manevra de 1200 ori !!!!!! inainte de a se intampla aceasta "lovitura de imagine". P.S.: Din nou aplaudacii BMW sunt penibili. Dar de ce ma mir?

  • I.O.N, miercuri, 26.05.2010 10:46

    Chiar ca tampit ala care a gandit asa ceva.Ce relevanta o avea? sau cui o sa foloseasca tampenia asta de test s-au facut si de rahat dar nu in halul in care s-a facut Volvo.

  • Vortex66, miercuri, 26.05.2010 13:06
    @LauCalin

    Sa ma stearga si la fund eventual :)

  • Rio, miercuri, 26.05.2010 14:12

    Mai nu v-ati prins k ei au facut-o intentionat? Au aratat k "mini-ul" lor poate fi repus pe roti de doar 2 persoane. Pacat ca nu se gaseste pe niciunde un filmulet.

  • andr3i, miercuri, 26.05.2010 16:36
    audi

    oricum e cea mai tare. mini e deja expirata.

  • LauCalin, miercuri, 26.05.2010 17:50
    @Vortex

    Evident ;)

  • vlad, joi, 27.05.2010 12:02
    greseala de pilotaj

    o incercare absurda; la unghiul sub care a intrat pilotul, ar fi rasturnat orice masina