Dacia a produs un milion de mașini pe GPL în ultimii 12 ani

Publicat marţi, 25.06.2024 11:28 de Alexandru Monenciu

Constructorul de la Mioveni a produs un milion de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL în ultimii 12 ani. Pe piața din România, Logan este cel mai popular model pe GPL.

ECO-G, pe benzină și GPL, este una dintre cele mai populare motorizări din gama Dacia. Potrivit celor mai recente cifre, motorizările ECO-G reprezintă, anul acesta, 35% din vânzările mărcii pe piața din România.

Logan este cel mai popular model cu această motorizare pe benzină și GPL, reprezentând 55% din totalul vânzărilor. Este urmat de Sandero (48%), inclusiv Sandero Stepway, și Jogger (44%).

La nivel global, cele mai importante piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia.

În modul de funcționare pe GPL, modelele gamei Dacia emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente.

Din 2012 și până în prezent, Dacia a produs un milion de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL.

via Dacia

  • Bravo Dacia, marţi, 25.06.2024 14:35

    Se pare mai toti producatorii au abandonat GPL-ul din cauza mizeriei de injectie directa. Chiar si Fiat care erau campioni la GPL renunta la el incet incet. Noroc ca Dacia inca mai ofera solutia asta. Numai cine nu a avut GPL nu stie cat e de economic. Unde GPL-ul e la cel mult jumate din pretul benzinei, bate tot la cost de rulare (adevaratul "consum") inclusiv hibridele.