Continental va inchide doua fabrici de pneuri din Europa

Publicat miercuri, 11.03.2009 16:15 de Sebastian Toma

Continental va inchide fabrica sa de pneuri din Hanovra, precum si fabrica sa din Clairoix.

Continental, producatorul german de pneuri, a anuntat ca va renunta la 2.000 angajati si va inchide doua fabrici din Europa. Fabricile care vor fi inchise sunt amplasate in Hanovra si in Clairoix. Cei 2.000 angajati care isi vor pierde locul de munca lucreaza la fabrica din Puchov, care isi va micsora productia cu 20 de procente.

Capacitatea de productie a fabricii sale din Clairoix, Franta, va fi micsorata in doi pasi, ce vor fi realizati pana la sfarsitul lunii martie a anului 2010. Aceasta fabrica produce opt milioane de pneuri pe an si inchiderea acesteia va afecta circa 1.120 de angajati.

La fabrica sa din Hanovra, Continental produce circa 1.4 milioane de pneuri pentru vehicule comerciale pe an. Spre deosebire de fabrica din Franta, fabrica de pneuri din Hanovra va fi inchisa pana la sfarsitul acestui an. Fabrica de pneuri Continental din Puchov, Slovacia, va avea o productia redusa cu 20 de procente.

Via | Reuters (inreg.)

  • george, miercuri, 11.03.2009 16:45
    ARTICOL DENIGRATOR

    @ Automarket Noroc ca nu suntem in America... Ilustrarea unui articol despre reducerea capacitatilor de productie operate de un fabricant de pneuri din cauza scaderii cererii printr-o fotografie a unui cauciuc explodat (din nu se stie ce motiv) are peste 99 % sanse sa fie considerata denigratoare...Mai ales ca fabricantul respectiv are reputatie de expert in domeniu... Daca pana acum n-aveati avocati buni in echipa, acum e momentul sa faceti angajari...sau sa o puneti de o colaborare stransa cu o casa de avocatura beton...

  • Vlad Tepes, miercuri, 11.03.2009 23:29
    Continental

    Am gasi si eu pe Google aceasta imagine din poza alaturata !