Confirmare oficială: Aston Martin poartă discuții cu potențiali investitori pentru “parteneriate pe termen lung”

Publicat sâmbătă, 14.12.2019 10:43 de Paul Cosma

Aston Martin a anunțat oficial că poartă discuții cu potențiali investitori pe care să-i atragă în “parteneriate pe termen lung”. Șeful constructorului britanic anunțase de curând că nu caută investitori noi, însă a confirmat interesul pentru acțiunile Aston Martin.

În primele 9 luni din 2019, Aston Martin a înregistrat pierderi totale (înainte de taxe) de circa 100 de milioane de euro. Britanicii au pus pierderile pe seama vânzărilor slabe ale lui Vantage, model ce a fost cumpărat de doar 878 de clienți în Europa, în primele trei trimestre. 

Aston Martin a inaugurat de curând noua fabrică din Țara Galilor, acolo unde va produce și DBX, primul SUV din istoria sa, cu speranța că noul model va revitaliza vânzările.

Producătorul a confirmat acum și că a început discuțiile cu potențiali investitori care să cumpere pachete de acțiuni în cadrul companiei. Aston Martin a transmis că dorește “parteneriate pe termen lung”, ca parte a unui plan de diversificare a surselor de finanțare. 

Anunțul oficial vine după ce șeful Andy Palmer negase anterior că Aston Martin ar căuta investitori noi, deși acesta confirmare interesul pentru acțiunile companiei.

Potrivit presei internaționale, oficialii Aston Martin au avut mai multe întâlniri cu Lawrence Stroll, miliardarul canadian ce deține echipa de Formula 1 Racing Point, dar și cu alți investitori din Orientul Mijlociu, India și China.

Via Reuters