Conceptul Volkswagen ID.X va da naștere unui hot hatch electric de serie

Publicat marţi, 07.09.2021 12:22 de Alexandru Monenciu

Conceptul Volkswagen ID.X, prezentat în luna mai, va da naștere unui model de serie. Acesta va fi denumit ID.3 GTX și ar putea ajunge în showroom-uri pe parcursul anului 2022.

După lansarea SUV-ului sport ID.4 GTX, Volkswagen a luat câteva componente de la acesta și le-a instalat pe un ID.3. Denumit ID.X, conceptul rezultat a fost dezvăluit de Ralf Brandstatter, șeful diviziei Mașini de Pasageri Volkswagen, la jumătatea lunii mai.

Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, același oficial a confirmat că ID.X va da naștere unui model de serie. Un hot hatch electric care va purta denumirea de ID.3 GTX. Acesta ar putea ajunge în showroom-uri pe parcursul anului viitor. 

Va fi, așadar, al treilea model din portofoliul Volkswagen care poartă emblema GTX, după ID.4 GTX și viitorul ID.5 GTX.

Potrivit celor de la Auto Express, Brandstatter ar fi recunoscut că versiunea de serie ID.3 GTX va avea mai puțini cai putere decât conceptul. Cel mai probabil, hot hatch-ul va prelua configurația cu două motoare electrice, capabile de 299 CP, de la ID.4 GTX.

Dacă îți aduci aminte, conceptul ID.X era echipat cu două motoare electrice, care dezvoltau 333 de cai putere. Suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.3 secunde.

via Auto Express

  • Edikkk, marţi, 07.09.2021 12:38

    Absolut normal să apară aceste versiuni, pentru pasionaţii de a avea o maşină mai puternică, rezistentă şi clar cu preţ mai mare

  • Pentru e dick, marţi, 07.09.2021 13:45

    Daca o vrei mai puternică și mai mare poți să te plimbi cu troleul. Și nu mai trola pe aici. Înțelesu m ai ?