Combustibil obtinut din reciclarea CO2-ului

Publicat joi, 05.06.2008 18:05 de Bogdan Mirică

Origo Industries a dezvoltat un sistem care recicleaza gazele de esapament, transformandu-le in biocombustibil.

Cea mai noua solutie pentru rezolvarea problemei carburantilor este reciclarea emisiilor de CO2. Desi pare o afirmatie lipsita de logica, un grup de cercetatori din Statele Unite, care lucreaza pentru Origo Industries, au dovedit tuturor ca pot revolutiona lumea carburantilor.

Compania Origo sustine ca a dezvoltat un sistem care permite tuturor soferilor sa capteze gazele de esapament si sa le transforme acasa in combustibil reutilizabil pentru alimentarea masinii sau incalzirea casei.

Sistemul foloseste un catalizator revolutionar care capteaza gazele de esapament. Acestea sunt transformate in combustibil cu ajutorul unor echipamente ce pot fi instalate in fiecare casa si functioneaza cu alge marine. Astfel, soferii pot produce acasa aproximativ 2500 de litri de combustibil ecologic in fiecare an, dupa estimarile cercetatorilor americani.

Sistemul propus de Origo a trecut deja de stadiul de proiect si va fi dezvaluit oficial la cel mai important eveniment ecologic din Marea Britanie, care va avea loc pe 12 iunie la Liverpool sub numele de "Green Car Guide Live".

via | Carscoop

  • AndreiRN, joi, 05.06.2008 19:32
    Soluti

    Atunci cand problemele apar americani vin rapid cu soluti technologice. CO2 este compus din elemente foarte cautate si nu va dura mult pana va deveni profitabila captarea si folosirea acestui gaz.

  • flameburn, joi, 05.06.2008 19:39
    Cu cisterna dupa noi

    Ideea este geniala, dar... cum o sa inmagazinam toate gzele de esapament? Probabil o sa apara un fel de cisterne portabile care le descarcam acasa? Cred ca geniile de la Origo, le-a cam pocnit neuronul la afirmatiile prezentate, sistemul poate fi implementat cu succes si fara prea mari inconveniente in domeniul industriilor, unde se produc cantitati importante de CO2.

  • gigi bidon, joi, 05.06.2008 20:59
    interesant

    pai daca eu consum cam 1000 de litri pe an..si produc cam 2500 pe an...si ar avea suficient de multa lume asa utilaj de produs biocombustibil in cativa ani...o sa fie as ieftin incat o sa se roage lumea de tine sa-ti dea biocombustibil ca si asa nu are ce face cu el;))

  • george, joi, 05.06.2008 23:23
    EXTREM DE DESTEPTI AMERICANII ASTIA...

    le e mai greu cu chestiile pe care le stie toata lumea gen sa produca niste masini mai fiabile si mai eficiente ca sa nu dea faliment ca buticurile din Obor...dar in rest sunt geniali... Sistemul asta are cel putin o problema majora: cea a stocarii intermediare. La o emisie de 300 g CO2/km (care este o emisie medie spre superioara in America), in 100 de km, se produc 30 de KILOGRAME de CO2. La o densitate de cca 2 g/litru in stare gazoasa, necomprimat, iti ocupa 15.000 de litri. Hai sa zicem ca-l comprimi, ajungi la 1000-2000 de litri. Inseamna sa desfiintezi portbagajul si chiar jumatate de habitaclu chiar si la un SUV din ala de neam prost...ca sa nu mai vorbim de filtre...ca daca nu pui filtre, tre` sa mai faci loc si la noxe+vapori de apa...alti bani, alta distractie...

  • je, vineri, 06.06.2008 08:47
    Bine...

    Imi place ce spuneti voi dar totusi nu am vazut nici un roman sa se afirme cu chestii de astea asa ca...atunci cand o sa va vad pe voi inventand ceva sau mai bine spus macar cand o sa aveti o idee "geniala", atunci sa ridiculizati sau sa criticati ce incearca altii...La fel ca voi sunt si eu dupa cum vedeti stiu sa comentez....ca asta-i romanu..bafta...

  • raresh, vineri, 06.06.2008 09:11
    inventii

    ...romanii inventeaza si ei chestiii...insa trebuie sa mearga in america casa fie observate si recunoscute...oricum masina electrica s-a inventat de mult si a fost pe strazi insa mafia politica a scos-o..deci cu ecologia ...cat timp vin bani din petrol...mai greu :(

  • AndreiRN, luni, 09.06.2008 19:52
    Realitatea

    1. romanii inventeaza si ei chestiii...insa trebuie sa mearga in america casa fie observate si recunoscute. 1. Foarte adevarat spun. Cei capabili in romania sunt expusi anonimatului si dispretul celor din jur(se vede). Cei cu o capacitate inventiva sunt apreciati extrem de mult peste ocean. In toate domeniile. Un amic la aproape 60 de ani face peste $150000 pe an facand reparati la imobiliare.