Cel mai scump Ferrari a fost vândut pentru suma record de 51 de milioane de dolari

Publicat marţi, 14.11.2023 11:08 de Tiberiu Safta

Un exemplar Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitație pentru o sumă record. Suma finală pentru cel mai scump Ferrari din lume a fost în valoare de 51.7 milioane de dolari.

Ferrari 250 GTO este cel mai scump model al mărcii italiene. Recent, un exemplar original din 1962 a trecut sub ciocanul celor de la RM Sotheby’s, acolo unde mașina a fost vândută pentru suma record de 51.7 milioane de dolari.

Exemplarul în cauză este unul special, deoarece este chiar mașina care a obținut o victorie de clasă în cursa de 1000 de kilometri de la Nurburgring. Aceeași mașină, pregătită de către echipa de uzină Ferrari, a concurat și la Le Mans în același an, însă a trebuit să abandoneze cursa din cauza problemelor de supraîncălzire la motor.

Inițial, acest exemplar Ferrari 250 GTO a avut un motor V12 de 4.0 litri, singura mașină cu acest motor. Ulterior, propulsorul a fost înlocuit cu un motor mai mic de 3.0 litri. Mașina a fost vândută unei echipe private în 1963 și a ajuns în Statele Unite.

Acolo și-a găsit un proprietar nou în 1985, iar exemplarul a participat la evenimente dedicate mașinilor clasice. Alături de acest exemplar, clientul norocos primește și documente originale pentru setarea mașinii pe circuitele Nurburgring și de la Le Mans.

via Motor1