Cel mai rapid Volkswagen Beetle din lume a atins o viteză de 320 de km/h

Publicat marţi, 20.09.2016 16:13 de Bogdan Mirică

Volkswagen a pregătit un Beetle cu 600 de cai putere, capabil să atingă pragul de 320 de km/h. Recordul a fost stabilit pe întinsul de sare de la Bonneville.

Volkswagen Beetle nu a fost niciodată o mașină sportivă. Cu excepția unor versiuni ceva mai puternice, modelul s-a mulțumit doar cu statutul de mașină emblematică pentru constructorul german.

Au fost însă oameni care și-au dorit mai mult: și-au dorit să ducă un Beetle acolo unde nu a mai ajuns nici un alt membru al familiei sale numeroase: la 320 de km/h.

Modificat de Volkswagen în parteneriat cu THR Manufacturing, California, exemplarul ales pentru a stabili un nou record mondial a păstrat motorul pe benzină de 2.0 litri. Acesta a fost intens modificat pentru a fi capabil să producă 600 de cai putere și 677 Nm, adică aproape dublu față de versiunea standard.

Pe lângă puterea mai mare, Volkswagen Beetle LSR, așa cum a fost el botezat de creatorii săi, a primit și o suspensie coborâtă, un roll cage, scaune sport cu centuri de siguranță, un sistem de stingere a incendiilor și două parașute care să ajute frânarea la viteze mari.

Cu acest pachet tehnologic, Volkswagen Beetle a reușit să atingă 320 de km/h pe întinsul de sare de la Bonneville și să devină astfel cel mai rapid Beetle din lume.

  • unu, miercuri, 21.09.2016 12:07

    E cel mai rapid Bettle din lume doar un timp foarte scurt .... Nu e sustenabil. Eu cred ca e gresit sa spui ca e cel mai rapid. Pentru ca e asa rapid doar in conditii foarte stricte. Eu cred ca titlu pentru cel mai rapid "orice" ar trebui sa il primeasca ceva care poate sustine acest termen pe o perioada lunga si in conditii normale . Adica sa nu trebuiasca segmentat motorul doar dupa o mila, si sa consumi 60L de benzina intr-o mila....

  • ion1, miercuri, 21.09.2016 12:22

    sigur e vb de km/h? nu cred ca ar fi necesare parasute de franare pt viteza asta.daca e vb de mile e altceva.....