Cel mai puternic om din lume a reuşit să tragă 12 exemplare Nissan Note

Publicat joi, 05.12.2013 12:16 de Bogdan Mirică

Nissan Note a servit lituanianului Zydrunas Savickas la stabilirea recordului mondial pentru cel mai puternic om din lume.

Care este legătura dintre cel mai puternic om din lume şi Nissan Note? O funie. Lituanianul Zydrunas Savickas şi-a dorit cu ardoare să stabilească un nou record la categoria cel mai puternic om din lume. Motiv pentru care a strâns laolaltă observatorii Guinness World Records în oraşul Druskininkai din Lituania şi le-a promis că vor vedea ceva cu totul special.

Şi au avut ce vedea. Savickas, distins de cinci ori cu titlul de „cel mai puternic om din lume”, a reuşit să stabilească un nou record. Legat cu o funie groasă, lituanianul a reuşit să tragă 12 exemplare Nissan Note, oferite de importatorul local al mărcii japoneze în scop publicitar.

Savickas, care el însuşi cântăreşte nu mai puţin de 170 de kilograme, a trebuit să tragă cele 12 maşini din prima încercare. Şi, deşi acestea au cântărit în total 12.941 de kilograme, lituanianul a reuşit. El a tras maşinile pe o distanţă de cinci metri, vreme de 32.9 secunde.

Evident, performanţa lui Savickas a fost omologată de Guinness ca fiind „Recordul mondial pentru cele mai multe maşini trase de un om”, iar un film al reuşitei sale a fost publicat pentru a valida totul.

  • lorinczi.thomas, vineri, 06.12.2013 07:59

    Cu asta vor ei sa contracareze cele 4 stele la EuroNCap?