Ceas exclusivist de la Pininfarina şi Bovet: Ottana Tourbillon

Publicat marţi, 15.06.2010 17:45 de Bogdan Mirică

Casa de design Pininfarina şi producătorul de ceasuri Bovet şi-au unit forţele pentru a da naştere unui instrument de măsurare a timpului impresionant: Ottana Tourbillon.

Casa de design Pininfarina caută să îşi expună ideile creatoare şi în alte sfere. Mai nou, italienii şi-au unit forţele cu producătorul de ceasuri Bovet, pentru a da naştere unei adevărate opere de artă.

Rezultatul colaborării a primit numele Ottana Tourbillon şi se vrea a fi un ceas exclusivist, în primul rând mulţumită numărului de exemplare în care va fi produs, doar 80 în total. Preţul la care a fost estimat, între 280.000 şi 300.000 de dolari, şi mecanismul de funcţionare fac de asemenea din ceasul Ottana o piesă rară pentru colecţionari.

Bovet a intrdus sub carcasa din oţel combinat cu titaniu sau, pentru cei mai pretenţioşi, din titaniu combinat cu aur alb, un mecanism automat, cu o rezervă de putere impresionantă: până la 80 de ore de funcţionare în aşteptare. Inima ceasului Ottana Tourbillon include 514 piese , majoritatea create manual, adăpostite de o carcasă de 46 mm.

via | inautonews

  • unckle, marţi, 15.06.2010 20:32

    frumos ceasul :) rezerva de putere nu-i chiar asa de mare intre ceasurile mecanice .. unul tipic are cam 50 de ore :) .... iar piesele.. sunt facute cu computere, ca-i cam greu sa le faci cu pila si ciocanul, dar probabil contine pietre naturale, spre deosebire de rubinele industriale din mecanismele de sub 10000E