CE se va pronunta in cazul Craiova

Publicat miercuri, 28.11.2007 12:15 de Robert Gherghe

Presedintele Consiliului Concurentei a facut declaratii cu privire la ancheta Comisiei Europene la Automobile Craiova.

Comisia Europeana ar putea formula in perioada imediat urmatoare o opinie in cazul investigatiei referitoare la privatizarea Automobile Craiova, a declarat, miercuri, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu.

"Exista sperante ca in curand CE sa isi formeze o opinie, dar asta nu inseamna ca a fost finalizata investigatia ", a afirmat Oprescu. El a adaugat ca in prezent exista discutii intre autoritatile romane si oficialii europeni in cazul privatizarii Automobile Craiova.

"Dupa ce isi vor forma o opinie, sunt mai multe proceduri care trebuie urmate pana la finalizarea unei astfel de investigatii", a spus el.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova a transmis, la inceputul lunii noiembrie, Comisiei Europene raspunsul referitor la investigatia cu privire la acordarea unui posibil ajutoare de stat. Autoritatile de la Bruxelles au initiat o investigatie, pe baza informatiilor din presa, prin care verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea Automobile Craiova reprezinta ajutor de stat.