Casca lui Niki Lauda, purtată în ziua accidentului de pe Nurburgring, se vinde la licitație

Publicat marţi, 07.05.2024 13:16 de Alexandru Monenciu

Casca purtată de regretatul Niki Lauda, în ziua accidentului în care aproape și-a pierdut viața, a fost scoasă la licitație. Aceasta ar putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 50.000 și 60.000 de dolari.

Niki Lauda a fost unul dintre cei mai cunoscuți piloți care au concurat în Formula 1. Austriacul a fost de 3 ori campion mondial, a avut o rivalitate aprinsă cu James Hunt și a fost implicat într-un accident în care a fost extrem de aproape să își piardă viață.

Se întâmpla în 1979, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei, la acea vreme găzduit de legendarul circuit Nurburgring (Nordschleife).

Deși a vrut să boicoteze cursa, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Lauda s-a aliniat, până la urmă, la start. La un moment dat, a pierdut controlul monopostului Ferrari, s-a izbit de zidul de protecție, iar monopostul a luat foc.

Austriacul a fost prins, pentru minute bune, în scaun, până a fost eliberat de echipele de intervenție. Din fericire a scăpat cu viață, dar a suferit arsuri foarte grave (mai ales la nivelul feței), iar plămânii i-au fost afectați în urma accidentului.

Casca purtată de Lauda în momentul accidentului va fi vândută acum la licitație, de casa Bonhams. Încă se văd efectele acelui accident: vizorul este parțial topit, iar suprafața căștii poartă urmele expunerii la temperaturile uriașe.

Casa de licitații evaluează casca lui Lauda la o sumă cuprinsă între 50.000 și 60.000 de dolari.

via Carscoops

  • BLACK FLAG, marţi, 07.05.2024 14:53

    Ar fi fost bine dacă după prima victorie a lui LN ar fi apărut un articol scris pe Automarket. Dar decizia este a lor, a redacției. Ce vreau să împărtășesc cu voi este despre ce s-a petrecut după cursă. Așadar, McLaren a organizat și a sărbătorit în padoc - care în Miami este construit în interiorul uriașului Hard Rock Stadium. În timpul cât echipa în papaya sărbătorea, cine credeți că și-a făcut apariția?!!? Fred Vasseur. Că a venit la invitația lui Zak Brown sau nu, asta nu știm, deocamdată. Șeful de la Ferrari s-a cufundat pe deplin în atmosfera de entuziasm și și-a împroșcat colegii McLaren și chiar pe Norris cu șampanie. L-a un moment dat Zak Brown i-a aruncat o șapcă cu însemnele McLaren șefului Ferrari, pe care FV și-a pus-o pe cap cu nonșalanță - cu cozorocul la spate - deși era îmbrăcat în culorile Ferrari( achipamentul blue pentru Miami). Fără a face reclamă mascată/ gratuit, dacă intrați pe fostul Twitter (X), pe contul lui Vincenzo Landino, se vor găsi fotografii cu un titlu sugestiv ""How can you not love Fred Vasseur?"". Întrebare pentru voi: cum interpretați acest eveniment?

  • @BLACK FLAG, miercuri, 08.05.2024 14:10

    Interpretez astfel: Fred Vasseur nu doar că-i dă târcoale fățiș lui Lando, Fred a ajuns deja la concluzia că nu doar unul, ci doi piloți englezi reprezintă soluţia optimă pentru Ferrari în anii ce vin.