Cadillac prezintă un concept păstrat ascuns timp de 6 ani

Publicat miercuri, 19.06.2024 14:59 de Tiberiu Safta

Cadillac a dezvăluit oficial un nou concept al unui coupe de performanță. Conceptul în sine a fost creat în 2018, însă a fost dezvăluit abia după 6 ani.

Mai rar se întâmplă ca un producător să construiască o mașină, fie că este un concept sau un model gata de producția de serie, pentru ca apoi să fie ascunsă timp de mai mulți ani. Așa este și cazul acestui concept al unui coupe creat de Cadillac. Asta pentru că mașina în sine a fost creată în 2018, însă a fost ascunsă timp de 6 ani.

Conceptul prezentat după o perioadă relativ lungă nu are un nume, însă aduce un limbaj de design foarte apropiat cu actualele modele de serie ale constructorului american. De altfel, acest concept a deservit drept sursă de inspirație pentru modelul CT5 și versiunea sa de performanță Blackwing.

Partea din față primește faruri LED subțiri și o grilă destul de pronunțată, acompaniată de două prize de aer laterale mari. Privit din lateral, putem aprecia proporțiile conceptului, iar aici putem observa o capotă lungă și o suprafață laterală ușor sculptată. Tot aici vedem și jantele mari cu 10 spițe.

Cadillac a publicat imagini și cu interiorul noului model, însă aici nu pot fi remarcate prea multe elemente interesante în afară de o consolă centrală plutitoare. Aici avem și un selector rotativ pentru cutia de viteze, precum și ornamente din lemn.

Din păcate, acest concept nu a fost transformat în model de serie.

via Cadillac