Cadillac îşi va extinde gama cu trei SUV-uri şi mai multe sedanuri până în 2017

Publicat luni, 02.09.2013 13:42 de Bogdan Mirică

Cadillac vrea să îşi extindă gama cu modele noi până în 2017, cu scopul de a contracara ofensiva constructorilor germani premium. Americanii vor miza pe trei SUV-uri şi o gamă nouă de sedanuri.

Cadillac vrea să îşi extindă considerabil gama în următorii ani. Pentru asta are nevoie de modele noi, orientate către cele mai căutate segmente. Constructorul american de lux va miza în special pe SUV-uri, modele cu o priză mare la public.

Potrivit Reuters, subsidiarul GM caută să lanseze trei astfel de modele până în 2017. Unul dintre ele va fi un înlocuitor pentru SRX, model vândut în Statele Unite. Data lansării sale a fost programată pentru 2016, urmând ca un an mai târziu să apară şi celelalte două SUV-uri, unul mai mic şi unul mai mare decât SRX.

Strategia va încerca să fure din clienţii constructorilor germani, alături de o ofensivă puternică şi în segmentul sedanurilor. Şi aici, Cadillac are în plan mai multe modele noi sau îmbunătăţite, gata pentru expunere în showroom în 2015. Unul dintre ele va fi de dimensiuni mari, va adopta platforma viitorului CTS şi va încerca să se bată în segmentul de lux alături de BMW Seria 7 şi Mercedes S-Klasse.

Până când vom face cunoştinţă cu noile modele, Cadillac propune în viitorul apropiat o variantă coupe a actualului ATS, rivalul lui BMW Seria 3, un facelift pentru popularul SUV Escalade şi un vehicul electric cu autonomie extinsă, botezat ELR.

  • Escalade, luni, 02.09.2013 15:13

    @automarket Din cate stiu,Cadillac va lansa in curand o generatie complet noua Escalade,nu doar un facelift.

  • Adrian, luni, 02.09.2013 16:37

    Sper sa puna si motoare mai economice daca vor sa fure din clientii de Audi (Q7), BMW,(X5-X6) Mercedes(ML-GL), Porsche (Cayenne), Infinity (FX), Range Rover (Sport) etc.

  • superrrrr, luni, 02.09.2013 17:03

    Abia astept un Cadillac pe masura pt A8, S si seria 7....