Bugatti anunță startul livrărilor pentru modelul Chiron Super Sport

Publicat marţi, 05.04.2022 11:39 de Alexandru Monenciu

Constructorul francez de automobile anunță startul livrărilor pentru modelul Chiron Super Sport. Acesta va fi replicat în doar 9 exemplare, toate fiind deja rezervate.

În vara anului trecut, Bugatti a prezentat lumii întregi modelul Chiron Super Sport. Încă de la început, constructorul din Molsheim a anunțat că producția va fi limitată la doar 9 exemplare, toate fiind deja rezervate. Chiar dacă prețul unuia pornește de la 3.2 milioane de euro.

Comparativ cu modelul pe baza căruia este dezvoltat, Chiron Super Sport are o caroserie cu 25 de centimetri mai lungă, motorul W16 de 8.0 litri dezvoltă 1.600 de cai putere și 1.600 Nm cuplu, și este cu 7% mai rapid decât un Chiron standard.

Concret, mașina atinge 200 de km/h în 5.8 secunde, iar repriza 0-300 km/h durează 12.1 secunde. Viteza maximă este limtată electronic la 440 de km/h.

Bugatti anunță acum startul livrărilor primelor unități către clienți. Fiecare a putut, desigur, să își personalizeze mașina după bunul plac, însa unul iese clar în evidență.

Comandat de un client care a dorit să rămână anonim, exemplarul Chiron Super Sport în cauză a fost personalizat prin intermediul programului Sur Mesure. Grafica exterioară a fost pictată manual și reprezintă reflexia luminii pe caroseria hypercar-ului francez.

via Bugatti