Bugatti a început livrările hypercar-ului Divo: producție limitată la 40 de unități și preț de 5 milioane de euro

Publicat joi, 06.08.2020 10:34 de Cornel Șocariciu

Bugatti a anunțat startul livrărilor hypercar-ului Divo și a pregătit și o galerie foto din timpul evenimentului. Noul model este echipat cu motorul de 8.0 litri cu 1.500 de cai putere.

În vara anului trecut, Bugatti a prezentat noul Divo. Modelul constructorului din Molsheim folosește același motor de 8.0 litri cu 1.500 de cai putere disponibil și pe Chiron, însă plusează cu o serie de elemente aerodinamice noi și cu modificări speciale care sporesc comportamentul dinamic.

Acum, oficialii Bugatti au anunțat că au fost livrate primele exemplare Divo. Evenimentul a avut loc la Molsheim, iar reprezentanții constructorului au publicat și o galerie foto cu exemplarele pentru clienți.

Toți clienții lui Divo sunt proprietari de Chiron, iar prețul de vânzare stabilit a fost de 5 milioane de euro.

"Divo marchează un nou punct important în istoria Bugatti. Acum, hypercar-ul va fi introdus în cărțile de istorie alături de Veyron și Chiron. Modelul machează o nouă eră în cadrul Bugatti, o eră dedicată manufacturii moderne. Cu ajutorul lui Divo am reușit să dăm naștere unui piese de artă pe care orice colecționar Bugatti trebuie să o dețină", a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Numele noului hypercar dezvoltat de producătorul Bugatti provine de la Albert Divo, un pilot francez care spre finalul anilor 1920 s-a impus de două ori în celebra cursă de la Targa Florio cu un model Bugatti.