Brembo achiziționează producătorul de suspensii Ohlins cu 370 milioane de euro

Publicat duminică, 13.10.2024 10:00 de Alexandru Monenciu

Producătorul de sisteme de frânare Brembo tocmai a achiziționat celebrul constructor de suspensii Ohlins Racing pentru suma de 370 milioane de euro, echivalentul a 405 milioane de dolari.

Atunci când vine vorba despre sisteme de frânare, pentru mașini de stradă, dar și de competiție, Brembo este una dintre companiile cu cea mai mare expertiză.

Corespondentul său, în domeniul suspensiilor auto, ar putea fi Ohlins Racing. Cu sediul în Stockholm, Suedia, compania a fost fondată în 1976 și, în prezent, are două fabrici unde produce componente de suspensie: una în Suedia și una în Thailanda.

În aceleași locații există și un centru de cercetare și dezvoltare. De asemenea, Ohlins Racing mai are patru centre de distribuție și testare în Suedia, Thailanda, Germania și Statele Unite ale Americii. Numărul total al angajaților ajunge la 500.

Acum, Brembo tocmai a achiziționat compania Ohlins Racing, pentru suma de 405 milioane de dolari, echivalentul a 370 de milioane de euro. Odată aprobată, aceasta va fi cea mai mare achiziție din istoria Brembo.

În 2021, Brembo a cumpărat compania SBS Friction, iar la începutul anului 2024 a anunțat inaugurarea unei fabrici în Thailanda.

via Motor1