Boss-ul Bugatti demisioneaza

Publicat luni, 12.03.2007 13:40 de Bogdan Mirică

Presedintele Bugatti a decis sa demisioneze datorita tensiunilor dintre el si Martin Winterkorn, boss-ul grupului VW.

Thomas Bscher, boss-ul Bugatti, a demisionat si se zvoneste ca motivul principal ar fi nemultumirea de a fi sub permanenta conducere a lui Martin Winterkorn, presedintele grupului Volkswagen.

Un ziar german, a dezvaluit cu ceva timp in urma ca Bscher sustinea introducerea unui nou model Bugatti. La aceste zvonuri, Winterkorn a reactionat cu reticenta si a recunoscut ca este o dorinta a lui Bscher, dar ca "unele dorinte vor ramane doar la stadiul de vise".

Bernd Osterloh, presedintele consiliului de administratie a VW, a declarat ca se poate accepta ideea unui al doilea model Bugatti. Cu toate acestea, Osterloh a recunoscut ca prioritatea in acest moment este profitul; VW trebuie sa exploateze la maxim segmentul de lux cu sedanul Phaeton.

Grupul german se va concentra mai mult asupra brand-ului VW, Winterkorn intentionand sa atace cat mai multe piete si sa imbogateasca gama de modele cu un vehicul, pozitionat sub hatchback-ul Fox, programat pentru 2009 si estimat la un pret sub 8000 de euro.