BMW Simple, simbioza dintre o masina si o motocicleta

Publicat duminică, 11.10.2009 10:55 de Cornel Șocariciu

Conceptul Simple a fost expus in Muzeul BMW. Acesta reprezinta o simbioza intre o motocicleta si o masina. Vehiculul dispune de doua propulsoare: unul pe combustie interna, celalalt electric.

In Muzeul BMW a fost expus cel mai recent concept al constructorului bavarez. Botezat sugestiv Simple (Sustainable and Innovative Mobility Lroduct for Low Energy consumption), acesta reprezinta o combinatie intre o motocicleta si o masina si se deplaseaza cu ajutorul a trei roti.

Designerii au planuit un vehicul cu o masa mica si cu o rezistenta aerodinamica scazuta, iar Simple a reusit sa imbine cele doua caracteristici de la care a pornit proiectul. Conceptul combina avantajele unei motociclete cu cele ale unei masini si combina placerea de a conduce cu siguranta. Habitaclul ofera protectie impotriva vremii nefavorabile, a vantului, a zgomotului exterior dar mai ales siguranta in cazul unui accident.

Designul a fost inspirat de la motociclete, iar cateva din caracteristicile vehiculului pe doua roti au fost pastrate. Configurarea interiorului este asemanatoarea cu cea a unei motociclete. Arhitectura modelului ii permite sa se aplece in abordarea virajelor, pastrand astfel o stabilitate buna. De asemenea, conceptul dispune de un sistem hidraulic care actioneaza in situatii exceptionale, cum se intampla atunci cand se ruleaza cu o viteza scazuta, iar vehiculul devine instabil. Acest sistem are rolul de a readuce autovehiculul la pozitia initiala pentru a putea fi manevrat in siguranta.

Simple este propulsat de un motor cu combustie interna care livreaza 48 CP si de un propulsor electric. Greutatea acestuia este de 450 de kilograme, iar constructorul se asteapta ca Simple sa sprinteze de la 0-100 km/h in mai putin de zece secunde, deoarece dispune de un coeficient de rezistenta aerodinamica de 0.18 Cx. Pentru a parcurge 100 de kilometri, oficialii BMW anunta ca Simple va avea nevoie de 6 kwh, acestia reprezentand echivalentul a 0.7 litri de benzina.

via | BMW

  • tzenu_bmw, duminică, 11.10.2009 11:44
    ha ha ha

    asa ceva exista pe piata de mult timp deja si lain pret de 30 de mii. Ma indoiesc ca se va ajunge sa renuntam la masinutzele noastre atat de drage pentru conceptele astea.

  • Dirigu, duminică, 11.10.2009 14:01

    Tzenu BMW si-a tras cont! hahaha!

  • roland_st, duminică, 11.10.2009 19:20
    F117

    F117 in versiune...auto