BMW pregătește un model special Hommage bazat pe viitorul M4 CSL. Motor de 600 de cai putere și doar 50 de exemplare

Publicat joi, 12.05.2022 10:59 de Tiberiu Safta

BMW se pregătește să lanseze, în curând, noul model M4 CSL, o versiune mai puternică și mai ușoară a lui M4. Pe lângă noul model, constructorul bavarez va lansa și un model din seria limitată Hommage, bazat pe M4 CSL. Viitorul BMW Hommage va avea un motor de 600 de cai putere și va fi produs în doar 50 de exemplare.

Constructorul german va lansa o versiune mai performantă și mai ușoară a modelului M4, numit CSL. BMW a oferit, deja, un teaser cu acest model, care va fi dezvăluit în 20 mai, în cadrul Concursului de Eleganță Villa d’Este. Însă, odată cu noul M4 CSL, BMW pregătește și un model special, din seria limitată Hommage. Aceasta va fi cea mai puternică versiune a lui M4.

Potrivit primelor informații, noul BMW Hommage se va baza chiar pe viitorul M4 CSL și va avea un motor de 600 de cai putere. Astfel, motorul lui Hommage va fi mai puternic cu 50 de cai putere față de propulsorul care va fi montat la M4 CSL. Cuplul maxim va fi de 700 de Nm, iar puterea va fi transmisă doar către roțile spate. La cele două modele, nu vor exista versiuni cu tracțiune integrală, pentru a reduce din greutatea totală.

Cu ajutorul cutiei de viteze automate ZF cu 8 trepte, viitorul Hommage promite un sprint de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde, iar viteza maximă va fi de peste 300 de km/h. Atât M4 CSL, cât și Hommage vor fi distinse vizual cu ajutorul unor elemente aerodinamice.

Așa cum am văzut în teaser-ul oferit de BMW pentru M4 CSL, viitorul Hommage va avea faruri galbene. Pe lângă asta, modelul va avea jante mai ușoare de dimensiuni mai mari, iar elementele aerodinamice vor putea fi reglabile. Inclusiv barele anti-ruliu și amortizoarele vor fi reglabile la noul model Hommage.

Deși nu se știe cu exactitate prețul acestui model, noul BMW Hommage ar urma să coste undeva la 600.000 de euro. BMW va produce doar 50 de exemplare, pentru a sărbători 50 de ani de la fondarea diviziei de performanță BMW M. Deocamdată, nu se știe când va fi dezvăluit noul model special. Până atunci, BMW va prezenta noul M4 CSL în 20 mai, în cadrul Concursului de Eleganță Villa d’Este.

via Motor1