BMW inaugurează un nou centru de testare în Cehia pentru mașinile autonome

Publicat luni, 31.07.2023 11:32 de Tiberiu Safta

BMW a inaugurat un nou centru de testare în Cehia. Noul centru a fost creat special pentru a testa tehnologiile de conducere autonomă, iar aici pot fi simulate condiții de condus din medii diferite.

În urmă cu o săptămână, constructorul bavarez a inaugurat un nou centru de testare. Acesta se află în localitatea Sokolov din Cehia și va fi dat în folosință cu scopul de a testa noile tehnologii de conducere autonomă care își vor face apariția la viitoarele modele ale mărcii. Tot aici vor fi testate inclusiv tehnologii noi de parcare automată.

Noul centru de testare, numit Centrul de Dezvoltare a Mobilității Viitorului, se întinde pe o suprafață de 600 de hectare, iar BMW a investit peste 300 de milioane de euro în construirea noii facilități. În cadrul noului centru pot fi simulate condiții de condus din medii diferite, precum cel urban, rural sau chiar condiții de autostradă.

Testele au început deja la noul centru. În prima fază, BMW a testat două prototipuri autonome echipate cu senzori suplimentari și care au fost programate să parcurgă același traseu în repetate rânduri. În acest fel, mașinile pot colecta date mai eficient, fără nevoia unui șofer la volan.

Până acum, prototipurile autonome ale mărcii bavareze au parcurs peste 70.000 de kilometri în timpul testelor. Mașinile au fost supuse la situații diferite, precum manevre de urgență la viteze mari, opriri la semafor, teste de frânare și de trafic. Astfel, aici sunt testate toate tehnologiile autonome până la nivelul 4 inclusiv.

La final, mai trebuie menționat că noul centru de testare primește curent electric obținut în mod sustenabil, iar facilitatea este dotată și cu un sistem special de menajare a apei. Mai exact, acesta colectează apa de ploaie, care este apoi folosită pentru a uda pistele. Tot aici mai este și un sistem special care permite animalelor din zonă să traverseze traseele centrului în siguranță.

via BMW

  • Catalin, luni, 31.07.2023 13:20

    Dar tot L mai lipsește G ceva in materialul B acesta publicitar+

  • iohAnus, luni, 31.07.2023 19:27

    bai da ce pupinkr sunt, nimic nu aduc in tara asta!

  • alex_cu_a_mic, marţi, 01.08.2023 10:26

    Adevaru-i ca a cam fost liniste la departamentu de conducere autonoma in ultima vreme.