BMW ar putea dezvolta încă două modele electrice noi, i4 şi i5

Publicat marţi, 09.08.2011 14:10 de Sebastian Toma

Gama de modele i de la BMW s-ar putea mări în următorii ani cu încă două vehicule, i4 şi i5, bazate pe i3 şi i8, anunţă unele voci.

Odată cu prezentarea primelor modele din gama BMW i, au apărut primele zvonuri despre modele noi în această gamă. Zvonurile vizează modele care vor apărea abia peste câţiva ani, iar aceastea vor fi bazate pe noile i3 şi i8. În timp ce modelul i3 urmează să primească o versiune cu ampatament mărit, modelul i8 ar putea primi să fie oferit şi într-o versiune decapotabilă.

Modelul BMW i4 ar urma să devină fratele mai sportiv al lui i3. Acesta ar urma să aibă doar două locuri, un sistem de propulsie plug-in electric, sau electric cu un motor cu ardere internă pentru extinderea autonomiei. Pentru unii, BMW i4 ar urma să devină o versiune mai economică a unui i8, un roadster mai accesibil, care va oferi în continuare un design deosebit şi numeroase elemente tehnologice avansate.

Până în prezent, singurele modele confirmate din gama i de la BMW sunt i3 şi i8. Ambele vor folosi tehnologie de top cu fibră de carbon întărită cu plastic şi vor avea motoare electrice pentru propulsie. Cele două vor fi lansate în 2013. Ulterior, BMW ActivE va primi şi el o versiune de serie, spun oficialii mărcii germane.

Via | BMWBlog

  • zorro, marţi, 09.08.2011 18:46
    i3, ...

    Hi-Hi-Hi! asta-i tare!!! pe baza lui i3 va exista optiunea range extender - un mic motor termic va antrena un generator care va alimenta bateria fara sa antreneze mecanic rotile la fel ca la opel Ampera!!! dar va fi un i3 cu o optiune, nu i4!!! gama i3 are in plan si o versiune cu 2 locuri. mai mare ca i3 nu va fi mic. Ulrich Kranz, seful proeictului i, cu care am vorbit la geneva, a spus: - mai mare ca i3 nu are sens. ce sens are sa faci o masina de 4,5 metri cu care sa umbli doar in ora la o autonomie de maxim 150 km? aceeasi recomandare: sunati la producatori nu mai dati copy paste pe "surse"

  • Mihai, miercuri, 10.08.2011 10:27
    care e sensu???

    poate imi explica cineva: este oare sens sa mai faci atitea modele??? sau ei vor sa treaca usor , definitiv, la era mashinilor electrice??