Bild: Schumacher a semnat cu Mercedes GP pentru 2010!

Publicat miercuri, 23.12.2009 09:10 de Daniel Popescu

Michael Schumacher a semnat marti un contract pentru un sezon cu Mercedes GP, potrivit unor informatii neoficiale dezvaluite de presa germana.

Revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1 este mai aproape ca niciodata de realitate, dupa ce publicatia germana Bild a dezvaluit marti seara ca septuplul campion mondial si-a pus semnatura pe un contract cu Mercedes GP valabil pentru sezonul 2010.

Sursa citata sustine ca intelegerea a fost parafata in cursul zilei de marti la sediul echipei Mercedes GP de la Brackley (Marea Britanie) si ca germanul va castiga 7 milioane de euro.

Pana in prezent, niciuna dintre cele doua parti nu a confirmat informatiile, insa se speculeaza ca oficializarea contractului este iminenta.

Informatia publicata marti seara de Bild vine la numai cateva zile dupa ce Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a dezvaluit ca a fost informat de Schumacher ca este "foarte, foarte, foarte aproape" de o revenire in Formula 1 la Mercedes GP.

Presa germana a dezvaluit la jumatatea lunii decembrie ca pilotul pe care il reprezinta a primit avizul favorabil al doctorului sau pentru a concura in Formula 1.

Schumacher a mai avut o tentativa de a reveni in Formula 1 in luna august a acestui an, insa in cele din urma nu l-a putut inlocui pe Felipe Massa la Ferrari din cauza unor dureri de gat provocate de un accident de motocicleta suferit in luna februarie. De altfel, revenirea lui Schumacher in Formula 1 se datoreaza in mare masura insistentelor celor de la Ferrari ca germanul sa il inlocuiasca pe bunul sau prieten Massa in ultima parte a sezonului 2009.

In cazul in care revenirea lui Schumacher se va confirma, septuplul campion mondial va face din nou echipa cu reputatul inginer Ross Brawn, alaturi de care a cucerit 5 titluri de campion mondial cu Ferrari impreuna cu Jean Todt, actualul presedinte al FIA.

Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, dupa ce a cucerit 7 titluri de campion mondial cu Benetton si Ferrari la capatul a 250 de curse si 91 de victorii, devenind cel mai prolific pilot de Formula 1 din istorie.

Via | AFP

  • NeoGalaxy, miercuri, 23.12.2009 09:45
    @Ross + Schumi

    Din cate imi aduc eu aminte, toate cele 7 titluri au fost castigate in formula Ross + Schumi + Flavio/Jean (primele 2/ultimele 5).

  • diesel08, miercuri, 23.12.2009 10:13
    frumos..

    Cine-ar fi crezut, in urma cu un an ca, o echipa nebagata in seama, cu rezultate modeste, aflata in criza, va renaste ca sa ajunga la o asemenea anvergura! In ianuarie scriam, intr-unul din posturi, ca e pe cale sa se nasca o mare echipa, la vremea aceea era vb de Brawn. Deci, ce-i al Cezarului...asa ca, succes Schumi!

  • clau.dios, miercuri, 23.12.2009 18:57
    sigur...

    si primele doua titluri mondiale tot cu brawn impreuna au fost castigate...