Bertone n-a mai fost vandut si va da faliment

Publicat joi, 31.01.2008 17:09 de Robert Gherghe

Scandalul din sanul familiei Bertone a dus la blocarea vanzarii companiei si la apropierea falimentului.

Casa italiana Carozzeria Bertone este recunoscuta pentru modelele sale exclusivite produse de-alungul a 95 de ani de existenta. Cel mai probabil, luna viitoare compania isi va incheia activitatea.

Vremurile grele pentru Bertone pareau sa se fi incheiat cand Domenico Reviglio , seful si fondatorul grupului italian Gruppo Prototipo, era anuntat noul proprietar al companiei. Tranzactia nu a fost validata de tribunalul italian si Reviglio a declarat ca renunta la achizitie. „ N-am nicio intentie sa ma implic in razboaie legislative”, a declarat atunci Domenico Reviglio.

Justitia italiana a blocat tranzactia deoarece Lilli Bertone a incalcat legea, vanzandu-i lui Reviglio actiuni pe care nu le controla efectiv. Fiicele doamnei Bertone, Barbara si Marie Jeanne si-au actionat mama in instanta pentru vanzare fara acceptul lor a actiunilor si au cerut oprirea tranzactiei.

In urma acestui episod neplacut, compania Bertone s-a adancit si mai mult in criza financiara si se astepata ca luna viitoare legendara casa auto italiana sa devina istorie, din cauza declararii falimentului si incetarii activitatii.

  • emil, vineri, 01.02.2008 14:39
    istorie

    Daca erati niste redactori cu adevarat pasionati de automobil, poate mentionati si voi citeva din realizarile casei Bertone. Lamborghini Countach e cel mai cunoscut, dar au fost multe masini de serie mare desenate la Carozzeria Bertone.