Bentley lansează colecția Russian Heritage: primul model este un Bentayga dedicat baletului

Publicat marţi, 26.10.2021 17:12 de Alexandru Monenciu

Constructorul britanic de automobile lansează colecția Russian Heritage. Primul model este o ediție specială Bentayga, replicată în doar 6 exemplare, care aduce un tribut baletului rusesc.

Noua colecție Bentley Russian Heritage este dedicată, așa cum îi spune și numele, moștenirii Rusiei. În fiecare an, această colecție va fi extinsă cu versiuni speciale care au la bază modelele Bentley.

Prima este o ediție specială concepută în semn de apreciere pentru baletul rusesc. Aceasta este bazată pe SUV-ul Bentayga Speed și va fi replicată în doar 6 exemplare, toate fiind deja rezervate de clienți din Rusia.

Toate vor fi create de specialiștii diviziei Mulliner și vor avea o culoare exterioară diferită. Unicitatea va fi păstrată și la interior, în ceea ce privește tapițeria și culorile din habitaclu. Singurul lucru pe care îl vor avea în comun va fi tema: baletul.

Așa se explică broderiile speciale de la interior și diversele mișcări de balet gravate pe planșa de bord.

Fiind la bază un Bentley Bentayga Speed, sub capotă vom regăsi un motor W12 de 6.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 635 de cai putere și 900 Nm cuplu. În aceste condiții, uriașul SUV atinge 100 de km/h în 3.9 secunde și atinge o viteză maximă de 306 km/h.

via Bentley

  • Adrian, miercuri, 27.10.2021 13:10

    Aaaaaaa, britanicii s-au dat cu rusii ! Pai ce facem, nu era vorba ca rusii-s diavolu si vin sa ne cotropeasca? Sau voi de fapt aveti prieteniile voastre si va jucati cu mintile noastre? Nu vreau sa cred asa ceva.