Bentley: 20 de ani de Continental GT, marcați de un exemplar unicat

Publicat miercuri, 19.04.2023 10:53 de Alexandru Monenciu

Constructorul britanic de automobile marchează cei 20 de ani împliniți de modelul Continental GT cu un exemplar unicat Continental GT S. Acesta a debutat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

În 2003, Bentley lansa un model nou pentru o eră nouă. Este vorba despre Continental GT, un coupe de lux cu performanțe demne de un supercar: viteza maximă depășea 300 de km/h, iar repriza 0 - 100 km/h dura 4.8 secunde.

Imediat, modelul constructorului din Crewe a devenit foarte popular și de-a lungul anilor a primit mai multe recunoașteri din partea publicațiilor de specialitate.

Acum împlinește 20 de ani, iar Bentley vrea să marcheze momentul așa cum se cuvine. Vor urma 4 luni în care englezii vor lansa modele speciale și vor organiza evenimente în centrul cărora se va regăsi modelul Continental GT.

Pentru a da startul, Bentley a lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, un Continental GT S unicat.

Mașina poartă semnătura diviziei Mulliner, are o culoare exterioară Gri Dark Magnetic, jante cu diametrul de 22 de inch și etriere roșii. Tema de culori roșu - negru continuă și la interior.

Aici, Bentley a pregătit o tapițerie din piele Beluga și Hotspur, ornamente Piano Black, accente roșii și, desigur, embleme speciale.

Britanicii vorbesc, de fapt, despre o dublă aniversare. Asta pentru că și motorul W12 twin-turbo, de 6.0 litri, a împlinit 20 de ani. Dar este, oarecum o aniversare amară, având în vedere că acest propulsor va fi retras definitiv în aprilie 2024.

via Bentley