Barack Obama: "Voi ajuta industria auto"

Publicat marţi, 17.06.2008 11:25 de Robert Gherghe

Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a declarat ca se va implica in salvarea industriei auto din SUA.

Cursa electorala pentru Casa Alba din Statele Unite ale Americii nu a lasat insensibili pe cei doi candidati in ceea ce priveste starea industriei auto de la Detroit.

Barack Obama (foto), candidatul democrat la presedintia SUA, a declarat ca nu va ingnora industria auto asa cum a facut-o George W. Bush.

Obama a explicat ca industria auto a trecut printr-o perioada extrem de dificila in ultimele sase luni, iar lucrurile nu se vor imbunati prea curand, asa incat Detroit 3 are nevoie de un impuls major din partea Biroului Oval.

Obama a subliniat rolul industriei auto in economia americana si a adaugat ca “nu va astepta 6 ani sa se intalneasca cu liderii Detroit 3”, asa cum a facut Bush. In realitate, Bush s-a intalnit cu reprezentantii industriei auto din SUA in aprilie 2003, la 27 de luni dupa inceperea mandatului sau. Candidatul democrat din acest moment s-a referit, mai ales, la refuzul lui Bush din 2006, cand a taraganat 6 luni sa aiba o intalnire cu gigantii auto din SUA.

Principalul plan prezentat de Barack Obama prevede investitii de 150 miliarde de dolari in industria auto verde.

Via | Detroit News 

  • george, marţi, 17.06.2008 12:05
    FRECTIE LA PICIOR DE LEMN...

    Nici un presedinte al SUA nu va putea sa rezolve problemele industriei auto americane decat daca inlocuieste managementul cu japca...ceea ce e practic imposibil pentru ca firmele astea sunt private, nu agentii guvernamentale...iar banii promisi (ar fi interesant de stiut care e sursa acestora) le va prelungi agonia (cu maxim 2 ani avand in vedere ca fiecare pierde anual cateva zeci de miliarde de dolari) dar nu le va scapa de nefericitul (pentru ei) deznodamant...sa le fie tarana usoara...