Bahrain, antrenamente 3: Alonso stabileste cel mai bun timp

Publicat sâmbătă, 13.03.2010 11:30 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a stabilit timpul de referinta in ultima sesiune de antrenamente libere din Bahrain si i-a devansat pe Nico Rosberg si Mark Webber.

Ferrari a transmis un puternic semnal de alarma pentru rivali in ultima sesiune de antrenamente libere din Bahrain, dupa ce a stabilit cel mai bun timp al sesiunii. Considerata cea mai relevanta sesiune de antrenamente, pregatirea din aceasta dimineata l-a avut ca protagonist pe dublul campion mondial, care a efectuat mai multe simulari de calificari ce au dat roadele scontate.

Cronometrat cu 1:54.099, Alonso a fost urmat in clasament de Nico Rosberg si Mark Webber, in timp ce Mercedes GP a completat performanta prin pozitionarea lui Michael Schumacher pe locul 4. Sebastian Vettel si Felipe Massa au completat topul primilor 6 piloti, care au fost despartiti de numai 0.6 secunde.

Plutonul compact s-a rupt insa de la locul 7 ocupat de Jenson Button, in conditiile in care McLaren a dezamagit in aceasta dimineata. Lewis Hamilton a stabilit doar al 12-lea timp ca urmare a faptului ca nu a putut efectua ultima simulare de calificari in urma unor probleme tehnice la frane. Intre cei doi piloti ai echipei britanice s-au intercalat succesiv Robert Kubica, Vitantonio Liuzzi, Nico Hulkenberg si Adrian Sutil.

CHANDHOK NU VA PARTICIPA IN CALIFICARI SI CURSA

Doua dintre cele trei noi echipe prezente pe grila de start au avut din nou probleme tehnice. Prima a fost Virgin Racing, intrucat unul dintre pneurile monopostului pilotat de Timo Glock s-a despins intr-un viraj strans si a zburat efectiv pe circuit. Echipa sustine ca a identificat cauza incidentului si ca va rezolva problema in perspectiva calificarilor din aceasta dupa-amiaza. Nici coechipierul sau Lucas di Grassi nu a avut mai mult noroc, acesta nefiind capabil sa iasa pe circuit din cauza unor probleme la cutia de viteze.

Hispania Racing a primit o noua lovitura, intrucat indianul Karun Chandhok nu va avea permisiunea de a participa in calificari si, respectiv, in cursa din cauza faptului ca nu a iesit deloc pe circuit in ultima sesiune de antrenamente. Coechipierul sau Bruno Senna a parcurs 11 tururi si a fost cu aproape 10 secunde mai lent decat liderul Alonso.

Clasamentul complet al celei de-a treia sesiuni de antrenamente este disponibil aici.

Calificarile pentru Marele Premiu al statului Bahrain vor avea loc sambata cu incepere de la ora 13:00, ora Romaniei.

  • diesel08, sâmbătă, 13.03.2010 11:36
    Ferr-Nando

    back in business

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 13.03.2010 11:39

    Cel mai bun timp din toate cele 3 antrenamente, sa vedem cat se scade in cursa acuma si daca sunt la mai mult de 20 se timpul de referinta din 2004 :)

  • F1-Mara, sâmbătă, 13.03.2010 11:44
    Anda Mara

    Hai Fernando!

  • angusyoung, sâmbătă, 13.03.2010 11:47
    Admin

    De ce nu am primit puncte ptr Hamilton si Mclaren?I-am avut de ieri in echipa,am vrut sa-i schimb astazi dar nu am putut si nu am primit nici pct ptr ei.

  • mircea, sâmbătă, 13.03.2010 11:58
    @anugsyoung

    Astazi la ora 9:04 ti-ai definitivat echipa pentru Antrenamente Libere 3. Aceasta este Sutil - Petrov - Senna - Rosberg - Force India. Pe Hamilton si pe McLaren i-ai avut selectati in Antrenamente libere 1 (vineri). Cum ai fi vrut sa-i selectezi si azi? :)

  • daniel.popescu, sâmbătă, 13.03.2010 11:59
    @angusyoung

    Pe Hamilton l-ai avut selectat in prima sesiune de antrenamente. Conform regulamentului, un pilot poate fi selectat pentru un singur eveniment oficial dintr-un weekend de cursa. Cu alte cuvinte, ai primit puncte pentru Hamilton in antrenamente libere 1. Pentru calificari si cursa trebuie sa alegi unul dintre pilotii ramasi neselectati in grupa 1.

  • angusyoung, sâmbătă, 13.03.2010 12:10
    Ptr admini

    Am inteles cum sta treaba cu selectia itemilor dupa ce am citit mai atent regulmentul.Oricum va multumesc ptr explicatii.