Avanpremieră la T-Roc R? Volkswagen T-Rocstar anticipează lansarea versiunii de performanță pentru noul SUV

Publicat vineri, 24.11.2017 10:28 de Daniel Popescu

Volkswagen a dezvăluit în China noul T-Rocstar, care cel mai probabil anticipează lansarea versiunii de performanță T-Roc R în Europa.

Volkswagen a confirmat încă din primăvara acestui an că intenționează să extindă gamă de modele de performanță sub brandul R și în cazul SUV-urilor, mai ales că popularitatea acestora este în creștere.

Speculațiile indicau încă de la vremea respectivă că primul pe lista ar putea fi Volkswagen T-Roc R, iar constructorul german a oferit acum cel mai bun indiciu în acest sens.

La Salonul Auto desfășurat în această perioadă în localitatea chineză Guangzhou, nemții s-au prezentat cu Volkswagen T-Rocstar Concept. În esență vorbim despre un T-Roc clasic care a primit câteva îmbunătățiri de natură estetică pentru un aspect mai sportiv.

Volkswagen nu a intrat în detalii cu privire la natura schimbărilor, iar în cazul sistemului de propulsie s-a limitat să afirme că nou concept are un motor pe benzină și transmisie integrală.

Totuși, chiar și acest aspect minor poate reprezenta un indiciu cu privire la lansarea unui T-Roc R, întrucât un sistem de propulsie format din motor pe benzină și tracțiune integrală este disponibil în prezent și pe Golf R. În cazul compactei vorbim despre o unitate turbo TSI de 2.0 litri care generează 310 cai putere și este acompaniat de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau de una automată cu 7 trepte.

Via Caradisiac